ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

SKENAN LP COMPR RET < Medicamente care incep cu litera S < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Acest medicament este folosit in dureri persistente intense sau rebele la alte analgezice.

Contraindicatii:
Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: insuficienta respiratorie severa; boala hepatica severa; copii cu varsta mai mica de 6 luni; alaptare (daca aceasta coincide cu debutul tratamentului); de asemenea in combinatie cu buprenorfina, nalbufina si pentazocina (substante care au proprietati comparabile cu ale morfinei). Este nerecomandat a se asocia acest medicament cu alcoolul.

Precautii:
Aceasta forma farmaceutica nu reprezinta un tratament de urgenta al durerii. in cazul tratamentului prelungit cu morfina, este necesar sa nu se opreasca brusc terapia, deoarece aceasta determina aparitia sindromul de sevraj. Cresterea progresiva a dozelor, daca este necesara, nu determina riscul aparitiei unei dependente. Acest medicament, poate sa determine dependenta fizica si psihica daca este defectuos utilizat. Toxicomania, anterioara sau prezenta, nu impiedica prescrierea morfinei daca aceasta este necesara.Acest medicament trebuie utilizat cu precautie: la persoanele in varsta; la pacienti cu insuficienta respiratorie; la pacienti cu insuficienta renala; in caz de constipatie. Sarcina si alaptare: in general, in cursul sarcinii sau alaptarii se impune intotdeauna avizul medicului sau farmacistului inaintea utilizarii unui medicament. Sarcina: Utilizarea morfinei, daca ea este necesara, este posibila in timpul sarcinii. Datorita trecerii morfinei in circulatia sanguina a fatului, utilizarea sa in cursul sarcinii impune o supraveghere speciala a fatului. Alaptare: Utilizarea morfinei in timpul alaptarii este contraindicata.Conducatori auto si operatori de masini: Avand in vedere scaderea atentiei indusa de acest medicament, se avertizeaza pacientii asupra riscurilor in cazul conducerii unui vehicul sau utilizarii masinilor. Sportivi: Se atrage atentia asupra faptului ca morfina poate sa induca o reactie pozitiva a testelor de control antidoping.Riscul sindromului de sevraj: Oprirea brusca a unui tratament prelungit poate sa determine un sindrom de sevraj. Nu intrerupeti brusc tratamentul.

Reactii adverse:
Ca in cazul tuturor substantelor active, acest medicament poate, la unele persoane sa produca efecte mai mult sau mai putin suparatoare. Efectele secundare cele mai frecvente sunt: somnolenta; greata si varsaturile; constipatia; confuzia. S-au mai semnalat de asemenea: sedare, hiperexcitabilitate, cosmaruri, in special la pacientii varstnici, eventual halucinatii (perceptia anormala a unui obiect care nu exista in realitate); hipertensiune intracraniana, ce determina dureri de cap si voma; retentie urinara in cazul adenomului de prostata; insuficienta respiratorie; dependenta fizica.

Compozitie:
Sulfat de morfina 10,0000 mg; zaharoza 7,3875 mg; amidon de porumb 2,4625 mg; polioxietilenglicol 4000 2,3750 mg; aquacoat ECD 30* 2,5000 mg; dibutil sebacat: 0,6250 mg; talc: 0,1500 mg.*pentru o gelula nr. 4 de 25,5 mg

Administrare:
Cale orala. Gelulele trebuie sa fie inghitite fara sa fie sfaramate. Este de asemenea posibil sa se desfaca gelulele si continutul lor sa fie amestecat intr-un aliment semilichid (compot, iaurt) chiar inainte de administrarea sa pe cale orala. Continutul gelulelor poate fi de asemenea administrat direct prin sondele gastrice. Acest medicament trebuie sa fie luat in doua prize zilnice, la interval de 12 ore. in toate cazurile, se respecta strict prescriptia medicala. Durata tratamentului: Se respecta strict prescriptia medicala. Nu intrerupeti administrarea acestui medicament fara avizul medicului.
SKENAN LP, COMPR.RET. - medicamente care incep cu litera S - dictionar medicamente - startsanatate