ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

TWINRIX ADULT < Medicamente care incep cu litera T < Dictionar Medicamente
Indicatii terapeutice: Twinrix Adult este recomandat adultilor si adolescentilor in varsta de 16 ani si peste, neimunizati si prezentand risc de contractare a hepatitei A si B.

Vaccin combinat hepatitic A inactivat (720 unitati ELISA) si hepatitic B ADN -recombinant (20 mcg)

Compozitie calitativa si cantitativa:
Twinrix Adult este un vaccin combinat, format din urmatoarele doua preparate, purificate si adsorbite separat pe hidroxid de aluminiu si fosfat de aluminiu: virusul hepatitei A (HA) si inactivat si antigenul de suprafata al virusului hepatitei B (AgHBs). Virusul HA este obtinut prin cultivare pe celule diploide umane MRC5. AgHBs este obtinut prin cultivare intr-un mediu selectiv de celule de drojdie manipulate genetic. O doza de 1 ml vaccin contine nu mai putin de 720 unitati ELISA de virus HA inactivat si 20 mcg de proteina AgHBs recombinanta.

Forma farmaceutica: Suspensie injectabila.

Posologie: Doza recomandata la adulti si adolescenti in varsta de 16 ani si peste este de 1 ml . Schema de vaccinare primara: Schema standard pentru primovaccinare cu Twinrix Adult consta din trei doze, prima administrata la data aleasa, a doua la o luna de la administrarea primei doze, iar a treia la 6 luni de la administrarea primei doze. Odata initiata, primovaccinarea trebuie completata cu acelasi vaccin . Rapel: Nu a fost definitiv stabilit daca indivizii imunocompetenti care au raspuns la vaccinul hepatitic A sau/si hepatitic B necesita doze de rapel si daca protectia in absenta anticorpilor detectabili poate fi asigurata prin memorie imuna. Nu exista inca date disponibile privind persistenta pe termen lung a anticorpilor in urma vaccinarii cu Twinrix Adult . Totusi, s-a observat ca titrurile de anticorpi anti -HBs si anti -VHA obtinuti in urma primoimunizarii cu vaccin combinat sunt la acelasi nivel cu ale celor obtinute in urma imunizarii cu vaccinurile monovalente. De aceea , din experienta, indicatiile pentru rapel pot fi considerate ca similare celor din cazul vaccinurilor monovalente. Aceste indicatii se bazeaza pe faptul ca pentru protectie este necesar un nivel minim de anticorpi; niveluri protectoare de anticorpi anti -HBs (10 UI/l) persista la majoritatea subiectilor timp de 5 ani, iar al celor anti -VHA se considera ca persista pentru cel putin 10 ani. Rapelul cu vaccin combinat poate fi recomandat la 5 ani de la initierea primovaccinarii. Daca pentru rapel se folosesc vaccinuri monovalente, acestea pot fi administrate la 5 ani de la initierea primovaccinarii in cazul hepatitei B si la 10 ani de la initierea primovaccinarii in cazul hepatitei A. Nivelurile de anticorpi la indivizii cu risc pot fi evaluate la intervale regulate, iar daca titrurile scad sub nivelul minim se pot administra doze adecvate de vaccin .

Mod de administrare: Twinrix Adult se administreaza intramuscular, de preferinta in regiunea deltoida. In mod exceptional, vaccinul poate fi administrat subcutanat la pacientii cu trombocitopenie sau tulburari de sangerare. Totusi, aceasta cale de administrare poate duce la un raspuns imun suboptim.

Contraindicatii: Twinrix Adult nu trebuie administrat subiectilor cu hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre componentii vaccinului sau celor care au prezentat semne de hipersensibilitate dupa o vaccinare anterioara cu Twinrix Adult sau vaccin monovalent hepatitic A sau B. Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Twinrix Adult trebuie amanata la subiectii cu afectiuni febrile acute severe.

Precautii de folosire: Exista posibilitatea ca in momentul vaccinarii, subiectii sa se afle in perioada de incubatie a hepatitei A sau B. Nu se stie daca in aceasta situatie Twinrix Adult poate preveni infectia cu virus hepatitic A si B. Vaccinul nu previne infectia cu alti agenti infectiosi, ca de exemplu virusul hepatitei C si E, sau cu alti agenti ce provoaca infectii la nivel hepatic . Twinrix Adult nu este recomandat pentru profilaxia postexpunere (de exemplu, in cazul leziunilor produse de ace). Vaccinul nu a fost testat la pacientii imunodepresati. La pacientii hemodializati sau imunodepresati, titrurile optime de anticorpi anti -VHA si anti -VHB pot sa nu fie obtinute dupa vaccinarea primara si de aceea acesti pacienti pot necesita administrarea de doze suplimentare de vaccin . Ca si in cazul celorlalte vaccinuri injectabile, trebuie sa existe o supraveghere medicala adecvata, avand la indemana toate mijloacele necesare pentru rara eventualitate a unei reactii anafilactice consecutive administrarii de vaccin . Deoarece administrarea intradermica sau intramusculara la nivel gluteal pot duce la un raspuns slab la vaccin, aceste cai trebuie evitate. In mod exceptional, Twinrix Adult poate fi administrat subcutanat la subiectii cu trombocitopenie sau alte sindroame hemoragipare, deoarece administrarea intramusculara poate provoca hemoragie la acesti pacienti. Twinrix adult nu trebuie niciodata administrat intravascular.

Interactiuni medicamentoase si alte tipuri de interactiuni: Nu exista date privind administrarea concomitenta de Twinrix Adult cu imunoglobuline specifice anti -hepatitice A sau B. Totusi, cand vaccinurile monovalente hepatitice A si B au fost administrate concomitent cu imunoglobulinele specifice, nu s-a remarcat nici o influenta asupra seroconversiei, desi este posibila obtinerea unor niveluri joase de anticorpi. Desi nu a fost in mod special studiata administrarea concomitenta de Twinrix Adult cu alte vaccinuri, se preconizeaza ca daca administrarea se face cu seringi diferite si in locuri anatomice diferite, nu vor exista interactiuni. Ca si pentru celelalte vaccinuri, administrarea la pacientii imunodeficienti sau aflati sub tratament cu imunosupresoare poate sa nu fie urmata de un raspuns adecvat.

Sarcina si alaptare : Sarcina: Nu a fost evaluat efectul vaccinului Twinrix Adult asupra dezvoltarii fetale. Totusi, ca si in cazul tuturor vaccinurilor virale inactivate, se considera ca nu exista vreun risc pentru fat. Twinrix Adult se utilizeaza la gravide doar daca exista un risc evident de hepatita A si B. Alaptare: Nu au fost evaluate in cadrul studiilor clinice efectele pe care le-ar putea avea asupra sugarilor administrarea de Twinrix Adult mamelor aflate in perioada de alaptare . De aceea , Twinrix Adult trebuie administrat cu prudenta la femeile ce alapteaza.

Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule sau de a manipula utilaje: Este putin probabil ca vaccinul sa influenteze aceste activitati.
Efecte adverse: In cadrul studiilor clinice controlate, simptomele si semnele tuturor pacientilor au fost monitorizate timp de 4 zile dupa administrarea vaccinului. In acest scop , a fost utilizata o lista de monitorizare. De asemenea, subiectilor vaccinati li s-a cerut sa semnaleze orice fenomen clinic aparut pe durata perioadei de studiu. Cele mai frecvente reactii au fost cele de la locul inocularii. Acestea au constat in 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere temporara, eritem si edem . Fenomenele sistemice observate au fost febra , cefaleea, starea de indispozit








TWINRIX, adult - medicamente care incep cu litera T - dictionar medicamente - startsanatate