ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

VACCIN STAFILOCOCIC FIOLE < Medicamente care incep cu litera V < Dictionar Medicamente
Indicatii:
A. Tratamentul infectiilor stafilococice. Se poate asocia cu anatoxina stafilococica sau Cantastim, eventual cu antibiotice. B. Imunomodulator in parodontopatiile cronice, sub supravegherea medicului stomatolog.

Contraindicatii:
Stari febrile, boli infectioase acute si convalescenta acestora, tuberculoza activa, insuficienta renala, insuficienta cardiaca decompensata, insuficienta hepatica. Nu se va administra in afectiuni care necesita tratament cu medicamente imunosupresoare.

Reactii adverse:
in caz de reactie locala (durere, roseata, infiltratie) sau generala (ascensiune termica, curbatura accentuata) se mareste intervalul dintre inoculari si se repeta de 3-4 ori ultima doza.

Compozitie:
Vaccinul stafilococic este o suspensie in solutie salina fiziologica de diferite tulpini de stafilococ omorate prin caldura, cu o concentratie de 1 miliard germeni/ml (vaccin nediluat), 100 milioane germeni/ml (dilutie 1/10), 10 milioane germeni/ml (dilutie 1/100) si 1 milion germeni/ml (dilutie 1/1 000). Continutul fiolelor este tulbure in cazul fiolelor cu vaccin nediluat si vaccin diluat 1/10 si limpede in cazul fiolelor cu dilutie 1/100 si 1/1000.

Actiune:
Este livrat in doua forme de prezentare: A. Vaccin stafilococic nediluat (1 miliard germeni/ml). B. Vaccin stafilococic D (vaccin stafilococic in dilutii)

Administrare:
Testarea starii de hipersensibilitate. in cazul infectiilor stafilococice in care se suspicioneaza clinic o componenta alergica si in parodontopatii se recomanda testarea starii de hipersensibilitate a pacientului fata de componentele vaccinului stafilococic. Aceasta testare se realizeaza prin injectarea intradermica a 0,1 ml vaccin stafilococic in dilutia 1/100. Reactia se citeste la 30 minute si la 24 ore. in cazul aparitiei unor fenomene alergice de tip imediat (roseata, frison) sau intarziat (roseata si induratie cu diametrul mai mare de 10 mm) se recomanda utilizarea vaccinului stafilococic in dilutii. Testarea se va face in cabinete medicale dotate cu mijloace pentru combaterea accidentelor alergice. A. Vaccin stafilococic: Se injecteaza succesiv doze progresive: 0,1 ml; 0,2 ml; 0,3 ml; 0,4 ml; 0,5 ml; 0,6 ml; 0,7 ml; 0,8 ml; 0,9 ml; 1 ml. B. Vaccin stafilococic D: Se injecteaza succesiv doze progresive din dilutiile 1/1000, 1/100, 1/10 si din vaccinul nediluat, dupa cum urmeaza: din dilutia 1/1000: 0,1 ml; 0,2 ml; 0,5 ml; 1 ml. Din dilutia 1/100: 0,1 ml; 0,2 ml; 0,5 ml; 1 ml. Din dilutia 1/10: 0,1 ml; 0,2 ml; 0,5 ml; 1 ml. Din vaccinul nediluat: 0,1 ml; 0,2 ml; 0,4 ml; 0,8 ml; 1 ml; 1 ml; 1 ml; 1 ml; 1 ml; 1 ml. Cale de administrare: A. Subcutanata, B. Subcutanat sau in fundul de sac vestibular al cavitatii bucale (optional, pentru tratamentul parodontopatiei cronice; se poate utiliza si calea subcutanata). Ritmul inocularilor: inocularile se fac la 2-3 zile, in raport cu toleranta pacientului.
VACCIN STAFILOCOCIC, FIOLE. - medicamente care incep cu litera V - dictionar medicamente - startsanatate