ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

VAGIFEM < Medicamente care incep cu litera V < Dictionar Medicamente
Indicatii: Vagifem este indicat în tratamentul vaginitei atrofice datorata unei deficiente estrogenice.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la componente, neoplasm estrogeno-dependent activ, porfirie.

Precautii:
Desi doza de 17 -estradiol este minima si este vorba de un tratament local, exista un grad minim de absorbtie sistemica, mai ales pe parcursul primelor doua saptamâni de tratament . Trebuie avut în vedere riscul cancerului endometrial în cazul tratamentului sistemic cu estrogen necombinat cu progestogen si de asemenea posibilul risc de cancer de sân datorat terapiei sistemice îndelungate cu estrogen . Aceste riscuri sunt dependente de doza de estrogen si de durata tratamentului. Vagifem asigura eliberarea controlata a unei doze mici de 17 -estradiol, iar posibilitatea hiperstimularii endometriale si a tesuturilor mamare este minima. Se recomanda ca înainte de începerea tratamentului sa se efectueze un examen clinic complet cu accent pe masurarea tensiunii arteriale, examinarea sâ nilor si a abdomenului precum si un examen ginecologic. Se vor cunoaste antecedentele familiale. Femeile al caror uter este intact si care au sângerari genitale neregulate de etiologie necunoscuta sau au fost tratate cu estrogen necombinat, vor fi examinate cu multa atentie pentru a putea depista o eventuala hiperstimulare/malignitate a endometrului înaintea începerii tratamentului cu Vagifem. Se vor trata infectiile vaginale înainte de începerea tratamentului cu Vagifem. Ca o regula generala, terapia de substitutie estrogenica nu va fi prescrisa pentru mai mult de un an fara efectuarea unui nou examen clinic general inclusiv a unui examen ginecologic. Daca apare o sângerare pe parcursul sau imediat dupa initierea tratamentului, se va efectua aspiratie sau chiuretaj biopsic pentru a exclude existenta unei malignitati uterine . Sarcina si lactatia: Terapia cu Vagifem este contraindicata când se suspecteaza sau se cunoaste existenta unei sarcinii. Nu exista experienta în ceea ce priveste terapia cu Vagifem în timpul perioadei de alaptare , totusi estrogenii se elimina prin laptele matern.

Reactii adverse:
Au fost semnalate putine efecte secundare, printre care usoare sângerari vaginale , reactii alergice si urticarie .

Compozitie:
Tableta vaginala care contine 25 micrograme de 17 - estradiol (ca hemihidrat).

Administrare:
Vagifem se administreaza prin introducerea aplicatorului profund în vagin si eliberarea tabletei printr-o simpla apasare. Doza la începerea tratamentului: o tableta vaginala/zi timp de doua saptamâni. Doza de întretinere: o tableta vaginala de doua ori pe saptamâna. Tratamentul poate fi început în oricare zi.

Doza: 25
Ambalaj: Cutie x 3 blist x 5 aplicatoare x 1 compr. vag .; (3 ani)
Firma producatoare: NOVO NORDISK A/S
VAGIFEM - medicamente care incep cu litera V - dictionar medicamente - startsanatate