ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

VARDOLIN < Medicamente care incep cu litera V < Dictionar Medicamente
Indicatii: Vardolin este eficient în urmatoarele tulburari: a) tulburari vasculare periferice indiferent de severitate, cum ar fi: Stadiul I - stenoze vasculare asimptomatice, cu dureri ale piciorului ce apar numai în timpul exercitiilor intense.

Stadiul II - dureri de picior la mers. Stadiul III - claudicatie intermitenta aparuta dupa mersul pe distante mici si dureri în rest. Stadiul IV - dureri si aparitia modificarilor trofice ale pielii (de obicei ale labei piciorului) cum ar fi gangrenele si ulceratiile pielii.

În cazul pacientilor cu tulburari medii (stadiile I si II), folosirea Buflomedilului a demonstrat o îmbunatatire prin cresterea distantelor parcurse fara dureri. La pacientii cu tulburari severe (stadiile III si IV) s-a observat o vindecare semnificativa a ulceratiilor si reducerea tuturor formelor de 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere . b) vasculopatii cronice ale membrelor inferioare - o îmbunatatire a simptomatologiei a fost observata dupa 10-20 de zile de la începerea tratamentului, în special la pacientii cu variate tipuri de 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere, claudicatie intermitenta si leziuni trofice. c) necroze ale pielii - în studiile efectuate s-a observat eficacitatea Buflomedilului în tratamentul leziunilor ulcerative ale pielii, provocate de insuficiente vasculare severe; la doze pâna la 600 mg/zi Buflomedil reduce decubitusul si/sau durerile ischemice dupa 1-4 saptamâni. d) tulburari cerebrovasculare - Buflomedil a fost folosit cu succes la: pacientii cu insuficienta cerebrovasculara cronica; vârstnicii cu dementa senila; un numar mic de pacienti cu tulburari vestibulo-cohleare. e) alte indicatii terapeutice - studiile asupra eficacitatii Buflomedilului în urmatoarele tulburari: fenomenul Raynaud, retinopatie diabetica , degeraturi si algodistrofii, s-au finalizat cu rezultate favorabile.

Contraindicatii:
Vardolin este contraindicat la pacientii care au suferit un infarct acut de miocard, la cei cu hipertiroidism , tahicardie acuta, tulburari coronariene , post -partum si la pacientii cu sângerari arteriale severe. De asemenea, este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la Buflomedil.

Precautii:
Vardolin poate fi administrat oral sau parenteral. În studiile clinice s-a administrat în general parenteral timp de 1-3 saptamâni, apoi oral . Totusi, la pacientii cu insuficienta cerebrovasculara se începe tratamentul cu doze orale variind între 300-600 mg zilnic. Cu toate ca testele de laborator arata ca eliminarea Buflomedilului este insuficienta la pacientii cu disfunctie renala , totusi, deoarece forma metabolizata reprezinta calea majora de eliminare a Buflomedilului, doza nu trebuie ajustata la pacientii cu insuficienta renala (clearance -ul creatininei > 10 ml /min.). Studiile preliminare au sugerat ca o reducere a dozei este recomandata numai la pacientii cu tulburari hepatice . Folosirea în sarcina, alaptare si la copii : Datorita lipsei unor date, folosirea Vardolin în timpul sarcinii, alaptarii si la copii nu este recomandata.

Reactii adverse:
De obicei, Buflomedil la dozele recomandate (450-600 mg/zi) a fost bine tolerat. Reactiile adverse cel mai frecvent semnalate includ: eritem tegumentar, vertij si ameteala. Alte reactii adverse minore si tranzitorii semnalate au fost cele gastrointestinale : greata, anorexie, dispepsie, dureri epigastrice, efecte asupra SNC, rash, prurit si palpitatii .

Compozitie:
Tablete filmate, albe, rotunde, continând fiecare 150 sau 300 mg Buflomedil HCl. Picaturi, continând 150 mg/ml Buflomedil HCl.

Actiune:
Ingredientul activ al Vardolin este Buflomedil HCl, o substanta vasoactiva cu variate proprietati farmacodinamice. Buflomedil pare sa îmbunatateasca alimentarea cu sânge a tesuturilor ischemice la pacientii cu tulburari vasculare periferice si/sau cerebrale, prin combinarea efectelor farmacologice, adica: inhibarea -adrenoceptorilor, inhibarea agregarii plachetare, efecte nespecifice si slabe ca antagonist de calciu. Experimentele terapeutice cu Buflomedil, la pacientii cu tulburari vasculare periferice, au demonstrat ca acesta mareste posibilitatea de miscare la cei cu claudicatie intermitenta si vindeca leziunile trofice, reducând de asemenea durerile la multi pacienti cu vasculopatii severe. În experimentele clinice s-a obtinut un raspuns bun pâna la foarte bun în 57-87% din cazuri. În studiile comparative administrarea orala a Buflomedilului a demonstrat un raspuns semnificativ superior fata de placebo, pentoxifilin si naftidrofuril. La pacientii cu simptome presupuse a fi datorate insuficientei cerebrovasculare si la vârstnici cu dementa senila, asociata cu functionare insuficienta cognitiva si psihica, raspunsul la Buflomedil a fost semnificativ superior fata de placebo si usor superior fata de cinarizina, flunarizina si codergocrina mesilat. În plus, a fost foarte bine tolerat la doza zilnica de pâna la 600 mg si rareori a necesitat întreruperea terapiei.

Administrare:
Doza orala recomandata pentru tratamentul tulburarilor vasculare sau cerebrovasculare este de 600 mg/zi, divizata în 3-4 prize.

Doza: 150mg
Ambalaj: Cutie x 3 blist. x 10 compr.film.; (3 ani)
Firma producatoare: HELP LTD








VARDOLIN - medicamente care incep cu litera V - dictionar medicamente - startsanatate