ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

VIREGYT K < Medicamente care incep cu litera V < Dictionar Medicamente
Indicatii: Boala si sindrom Parkinson (postencefalitic, dupa intoxicatia cu oxid de carbon, asociat aterosclerozei); pentru profilaxia si tratamentul precoce al gripei cu virus A (îndeosebi la persoanele cu risc crescut) si al infectiei cu virus varicelo-zosterian.

Contraindicatii:
Alergie la amantadina; prudenta la epileptici, la bolnavii cu insuficienta cardiaca sau cu edeme în antecedente, la hipotensivi, în insuficienta renala (doze mici), la hepatici, la cei cu eruptii eczematoide recurente, la psihotici; prudenta sau se evita în timpul sarcinii, nu se administreaza în perioada de alaptare si la copiii mici; atentie în folosirea ambulatorie la soferi si în alte meserii care impun atentie. Se vor evita bauturile alcoolice; prudenta în asocierea cu excitante centrale, simpatomimetice (fenomene de excitatie) si parasimpatolitice (efecte nedorite de tip atropinic frecvente).

Reactii adverse:
Uneori stare de excitatie, insomnie , ameteli , ataxie, confuzie, chiar fenomene psihotice, greata, constipatie , retentie de urina , livedo reticularis si edeme periferice, insuficienta cardiaca, hipotensiune ortostatica.

Compozitie:
Capsule continând amantadina hcl. 10 mg

Actiune:
Antiparkinsonian dopaminergic; antivirotic eficace fata de virusul Influenzae A si virusul varicelo-zosterian.

Administrare:
În Parkinson: doza initiala este de 100 mg (1 caps .) pe zi timp de 4-7 zile, urmata de o doza de întretinere de 200 mg (2 caps .) pe zi administrata dupa masa; doza zilnica, maxima este de 300 mg (3 caps .) pe zi. Aceasta posologie trebuie scazuta la o doza minima eficace dupa obtinerea îmbunatatirii simptomatologiei. În infectia cu herpes zoster virus se va administra în doza de 100 mg de 2 ori pe zi timp de 2 saptamâni.

Doza: 100mg
Ambalaj: Cutie x 1 flac. x 50 caps .; (5 ani)
Firma producatoare: EGIS PHARMACEUTICALS Ltd.
VIREGYT - K - medicamente care incep cu litera V - dictionar medicamente - startsanatate