ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

VITAMINA A PICATURI ORALE SOLUTIE 1 500 000 U L G < Medicamente care incep cu litera V < Dictionar Medicamente
Indicatii terapeutice: Tratamentul starilor de hipovitaminoza asociate carentei alimentare, tulburarilor de absorbtie si de depozitare a vitaminei A, manifestate prin adaptare deficitara la intuneric, nictalopie, xeroftalmie, ulceratii corneene, keratomalacie, xeroza cu hipercheratoza foliculara.

Compozitie:
100 g picaturi orale , solutie contin acetat de retinol 2,1786 g (1500000 UI/g) si excipienti: acetat de α-tocoferol, ulei de floarea soarelui rafinat.

Grupa farmacoterapeutica:
vitamina A.

Contraindicatii:
- hipersensibilitate la vitamina A sau la oricare din excipienti;
- tulburari de absorbtie a lipidelor .
- hipervitaminoza A.

Precautii:
In cazul asocierii mai multor tratamente continand aceasta vitamina, pentru a evita supradozajul, trebuie sa se tina cont de doza totala de vitamina A.

Interactiuni:
Administrarea concomitenta de neomicina, ulei mineral, colestipol sau colestiramina reduce absorbtia vitaminei A, scazand concentratia plasmatica a acesteia. Administrarea contraceptivelor orale concomitent cu vitamina A poate creste concentratia plasmatica a acesteia.
Tratamentul concomitent cu etretinat sau isotretinoin poate fi insotit de aditia efectelor toxice.
Tetraciclina administrata concomitent cu vitamina A in doze zilnice de 50000 U.I. sau mai mari , poate produce hipertensiune intracraniana benigna. Vitamina E faciliteaza absorbtia, depozitarea hepatica si utilizarea vitaminei A, reducand toxicitatea acesteia. Doze zilnice mari de vitamina A (25000 U.l.) pot contracara efectele la nivelul osului ale tratamentului cu produse continand calciu, fiind posibila aparitia hipercalcemiei.

Atentionari speciale:
Este necesara prudenta la pacientii care prezinta ciroza si alte afectiuni hepatice , inclusiv hepatita virala, insuficienta renala cronica si alcoolism cronic Sarcina si alaptarea: vitamina A este teratogena la mai multe specii de animale. La om au fost raportate malformatii in cazul administrarii de doze mari de vitamina A. Totusi absenta unor studii epidemiologice sigure nu permite aprecierea corecta a riscului teratogen la om . in concluzie, vitamina A nu va fi administrata in timpul sarcinii decat in caz de carenta grava. Vitamina A nu se administreaza in timpul alaptarii, datorita riscului de supradozaj la nou-nascut.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Vitamina A nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare:
Profilaxie
Se recomanda individualizarea tratamentului in functie de varsta: copii sub 3 ani: doza recomandata este de 1 picatura orala, solutie pe zi; copii 3-10 ani: doza recomandata este de 2 picaturi orale solutie pe zi; copii peste 10 ani si adult doza recomandata este de 3 picaturi orale , solutie pe zi.

Tratament
Copii 1-15 ani: doza recomandata este de 50 picaturi orale , solutie, divizat in doua prize; curele se repeta la fiecare 15 zile pana la refacerea rezervei hepatice normale. Se recomanda administrarea 1h timpul meselor sau dupa mese. in hipovitaminoza severa, la copii , se recomanda administrarea preparatelor injectabile. Adulti si adolescenti: doza recomandata este de 100 picaturi orale , solutie, divizat in doua prize; curele se repeta la flecare 15 zile pana la refacerea rezervei hepatice normale. Se recomanda administrarea in timpul meselor sau dupa mese. Pentru a evita aparitia intoxicatiei cronice nu se va prelungi inutil tratamentul. O picatura orala, solutie contine aproximativ 1000 UI vitamina A.

Reactii adverse:
Aparitia reactiilor adverse reflecta un supradozaj si necesita intreruperea tratamentului.

Supradozaj:
Simptome. Simptomele supradozajului apar cand concentratia vitaminei A in sange depaseste 100 µg/100 ml si constau in hipertensiune intracraniana cefalee si edem papilar, exoftalmie, anorexie, pierdere in greutate, prurit si descuamarea pielii, caderea parului , conjunctivita , cheilita, stomatita, tumefactii dureroase la nivelul hiperostoze), hepatosplenomegalie .
Tratament: fenomenele dispar la cateva saptamani de la oprirea administrarii vitaminei. Daca este necesar, se instituie tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

Pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi intre 8-150C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor .

Ambalaj:
Cutie cu un flacon a 10 ml prevazut cu picurator.

Producator:
S.C. Biofarm S.A.

A.P.P. Nr. 2476/2002/01

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
S.C. Biofarm SA, Bucuresti.
Str. Logofatul Tautu, nr. 99, Sector 3

Data ultimei verificari a prospectului:
Februarie 2002.









Vitamina A, Picaturi orale, solutie 1.500.000 U.l./g - medicamente care incep cu litera V - dictionar medicamente - startsanatate