ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

WILPRAFEN < Medicamente care incep cu litera W < Dictionar Medicamente
Indicatii: Infectii acute si cronice, provocate de germeni sensibili la Josamicina, cum ar fi: Infectii la nivelul ORL: angina si inflamatii ale mucoasei faringiene ( faringite ) cauzate de streptococi, otite medii, sinuzite, laringite ,

precum si difterie (în completarea terapiei cu anatoxina difterica) ca si scarlatina, în cazuri de alergii sau intoleranta la peniciline; infectii ale cailor respiratorii : tuse convulsiva, bronsita acuta, bronhopneumonie , pneumonie , pneumonii atipice, psitacoza; infectii ale cavitatii bucale (stomatologice): gingivite , abcese dentare; infectii ale pielii si ale tesuturilor moi, precum si infectii ale cailor urinare si ale organelor sexuale : piodermite, inflamatii purulente (furunculoza), antrax, erizipel , limfangite, limfoadenita, limfogranulomatoza inghinala, prostatite, gonoree si sifilis (în cazurile de alergie sau intoleranta la peniciline).

Contraindicatii:
Wilprafen nu trebuie sa fie administrat la persoanele prezentând hipersensibilitate fata de eritromicina si alte antibiotice din grupa macrolidelor si nici la cele cu leziuni hepatice grave. Desi pâna în prezent nu au fost semnalate efecte teratogene la cercetarile experimentale, se recomanda ca produsul Wilprafen sa nu fie administrat în timpul sarcinii si alaptarii si nici la prematuri. Administrarea Josamicinei concomitent cu antihistaminicele care contin terfenadin sau astemizol este contraindicata.

Reactii adverse:
Tulburari ale tractului gastrointestinal ca de exemplu anorexie, pirozis, greata si diaree sunt rareori semnalate. Diarei persistente grave pot indica o colita pseudomembranoasa provocata de antibiotice. În astfel de cazuri, tratamentul cu Wilprafen trebuie întrerupt imediat si instituita o terapie adecvata (ex. Vancomicina oral 4 250 mg/zi). Medicamentele care inhiba motilitatea intestinelor sunt contraindicate. În astfel de cazuri trebuie anuntat imediat medicul curant. Reactiile cutanate sunt deosebit de rare . În cazuri izolate apar modificari trecatoare ale valorilor enzimelor hepatice . La pacientii sensibili la clorura de cetilpiridiniu, agentul conservant al suspensiei de Wilprafen, pot aparea reactii alergice. Nu au fost constatate semne de hipoacuzie tranzitorie pâna în prezent la Wilprafen, semnalate la alte macrolide în cazurile de supradozare.

Compozitie:
Componenta activa terapeutic: 5 ml suspensie (= 1 lingurita mensura) contine: 160,2 mg propionat de Josamicina. Excipienti: Hidroxipropilmetilceluloza, trioleat sorbitol, celuloza microcristalina, carboximetilceluloza sodica, citrat de sodiu, clorura de celilpiridiniu, dimetilpolisiloxan, bioxid de siliciu supradispersat, substante aromatizante, vanilina, zaharoza (3,25 g/5 ml suspensie, corespunzând la 0,27 BE), apa purificata.

Administrare:
1 lingura mensura (= 5 ml ) Wilprafen contine 150 mg Josamicina. Daca medicul nu prescrie altfel, sugarii si copiii pâna la vârsta de 14 ani vor primi 30-50 mg Josamicina/kg corp repartizate în 3 doze zilnice si anume: Vârsta Greutate (kg) Doze zilnice de suspensie Sugari (3 luni - 1 an) între 5,5 - 10 3 1/2 pâna la 3 1 Copii mici (1 - 6 ani) între 10 - 21 3 1 pâna la 3 2 Copii scolari (6-14 ani) peste 21 3 2 pâna la 3 3 La nou - nascuti si sugari pâna la vârsta de 3 luni dozele vor fi adaptate greutatii corporale. La copiii peste 14 ani si adulti se administreaza 1-2 g Josamicina pe zi repartizate în 3 doze. Medicamentul se va administra între mese. Flaconul cu suspensie se va agita înainte de administrare. La pacientii cu insuficienta renala este indicata efectuarea unor investigatii de laborator relevante în timpul tratamentului. La nou - nascuti se recomanda controlul functiei hepatice . La diabetici trebuie sa se tina seama ca 5 ml suspensie Wilprafen contin 3,25 zaharoza, corespunzator la 0,27 BE (unitati hidrati de carbon). Durata tratamentului: Dupa recomandarile OMS pentru toate antibioticele în terapia infectiilor cu streptococi se indica cel putin 10 zile.

Doza: 150mg/5ml
Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 100ml ; (3 ani)
Firma producatoare: MACK
WILPRAFEN - medicamente care incep cu litera W - dictionar medicamente - startsanatate