ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

XANTINOL NICOTINAT COMPR < Medicamente care incep cu litera X < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Irigare periferica deficitara, de cauza arteriala sau venoasa: arteriopatie ale extremitatilor (sindrom Raynaud, boala Buerger, arterite arteriosclerotice si diabetice); tulburari trofice cutanate de natura vasculara (ulcer varicos); tromboflebite (asociate cu anticoagulante) si boala tromboembolica; ischemie cerebrala subacuta si cronica, scleroza cerebrala, sechele dupa ictus.

Contraindicatii:
Insuficienta cardiaca, stenoza mitrala decompensata, hemoragii cerebrale, sindroame hemoragice, ulcer gastroduodenal, infarct miocardic acut.

Precautii:
Se recomanda verificarea glicemiei la diabetici. Se administreaza cu prudenta in infarct cerebral.Sarcina si alaptare: Se administreaza cu precautie.

Reactii adverse:
Senzatie de caldura cu inrosirea tegumentelor fetei si a corpului, colici, prurit, cefalee, hipotensiune tranzitorie.

Compozitie:
1 comprimat contine 150 mg xantinol nicotinat.

Actiune:
Creste fluxul sanguin arteriolar la nivelul creierului si a altor viscere, a extremitatilor, ca urmare a unui efect de relaxare al musculaturii netede vasculare, scade rezistenta periferica, creste debitul cardiac, permeabilizeaza reteaua capilara, creeaza conditii favorabile pentru geneza capilarelor de neoformatie. Scade colesterolul si transaminazele serice, nivelul acizilor grasi liberi din sange, normalizeaza utilizarea oxigenului si a substantelor nutritive de catre tesuturile in stare de hipoxie, in administrarea prelungita activeaza fibrinoliza.

Administrare:
Tratamentul va fi strict individualizat. Doza medie zilnica este de 3-4 comprimate, in cazuri severe doza poate fi marita pana la 6-8 comprimate/zi. Doza zilnica de intretinere este de 2-3 comprimate. in tratamentele prelungite se recomanda 5 zile de pauza dupa fiecare 30 de zile de tratament. Se administreaza dupa mesele principale.
XANTINOL NICOTINAT, COMPR. - medicamente care incep cu litera X - dictionar medicamente - startsanatate