Cherimoya, o explozie de vitamine si minerale intr-un fruct putin cunoscut - articole medicale

Cherimoya, o explozie de vitamine si minerale intr-un fruct putin cunoscutCherimoya se distinge de celelalte fructe tropicale printr-un gust unic, o aroma atractiva si un aspect exterior placut.

"Marul peruvian de aur", cum mai este numit acest fruct, merita nu doar sa fie incercat, ci sa ocupe si un loc de frunte in alimentatia noastra.

Cherimoya este fructul arboreului Annona Cherimola din familia Annonaceae. Acesta creste pe valea Anzilor, la altitudini de 1.500 metri, din Columbia pana in Peru, precum si in California, Australia, sudul Spaniei, Italia si alte tari cu clima calda din lume, noteaza proteine, 0,7 g grasimi, 18 g carbohidrati si 3 g fibre.

Cherimoya se decojeste, se indeparteaza toate semintele, care sunt otravitoare, si de-abia dupa aceea se mananca. In unele tari, este folosit pentru a distruge parazitii, datorita puternicului sau efect antibacterian.

Poate va intrebati de ce nu vedem, prea des, acest fruct si in magazinele autohtone. Explicatia este simpla: este un fruct extrem de perisabil, care nu rezista la transport.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/cherimoya-o-explozie-de-vitamine-si-minerale-intr-un-fruct-putin-cunoscut-1170707