Cuisoarele au cei mai puternici antioxidanti naturali - articole medicale

Cuisoarele au cei mai puternici antioxidanti naturaliIn cautarea alimentului perfect, cercetatorii au descoperit cuisoarele, despre care spun ca includ cei mai puternici antioxidanti naturali.

Oamenii de stiinta de la Universitatea spaniola Miguel Hernandez, cei care au testat proprietatile cuisoarelor, spun ca acestea ar putea fi folosite curand in industria alimentara, in loc de conservanti, relateaza The Telegraph.

In prezent, producatorii alimentari folosesc antioxidantii sintetici pentru a face mancarea sa reziste mai mult. Insa cuisoarele nu numai ca ar prelua acest rol, ele avand si beneficii asupra sanatatii.

Sub lupa cercetatorilor au fost puse si alte ingrediente ale dietei mediteraneene, cum ar fi oregano, rozmarin, salvie si cimbru. Pe viitor se va incerca folosirea acestor condimente naturale in procesul de productie al alimentelor, in special in cazul carnii, au anuntat ei.

Antioxidantii continuti de cuisoare si restul condimentelor enumerate reusesc sa tina alimentele proaspete, amanand oxidarea lipidelor, principala cauza a deteriorarii alimentelor, se mentioneaza intr-un raport aparut in Flavour and Fragrance Journal.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-18-2010/cuisoarele-au-cei-mai-puternici-antioxidanti-naturali-1003260