Cum iti colorezi dieta? - articole medicale

Cum iti colorezi dieta?Viata noastra este plina de munca, stres, putin somn, oboseala si o dieta nu prea sanatoasa. Acest lucru ne poate slabi sistemul imunitar si poate provoca multe probleme de sanatate. Ce putem face? Sa incercam sa avem o viata mai linistita si sa urmam o dieta cat mai sanatoasa - adica o dieta cat mai colorata.

Pentru a supravietui fiecarei zi, organismul are nevoie de carbohidrati, proteine, grasimi, vitamine, minerale si, alimentul minune, apa, aminteste Bolile, prevenite de legumele si fructele in culorile curcubeului

Cele mai multe fructe si legume rosii contin licopen, un antioxidant puternic care lupta impotriva cancerului de prostata si a bolilor de inima. Zmeura contine o concentratie ridicata de acid elagic, un alt luptator puternic impotriva cancerului.

Ciresele contin niste compusi numit antociani, care combat bolile tesutului conjuctiv. Daca esti racit, consuma ardei gras rosu, ce contine vitamine A si C, foarte bune pentru sistemul imunitar.

Portocalele, legumele galbene si alte citrice contin un nivel ridicat de beta-caroten, care este transformat in vitamina A in organism si protejeaza de degenerare maculara si boli de inima, intarind sistemul imunitar.

Daca vei adauga dietei tale cartofi dulci, dovleac, morcovi si piersici te vei bucura de beneficii serioase.

Fructele si legumele verzi sunt foarte importante. Spre exemplu, avocado contine mai mult de 25 de vitamine si minerale, iar kiwi este o sursa excelenta de potasiu, cupru si magneziu.

Toate fructele si legumele verzi contin clorofila, ce ajuta in cresterea si repararea tesutului uman si actioneaza ca un agent de neutralizare pentru poluanti in corpul uman.

Sase fructe pe care trebuie sa le consumi in mod regulat

Legumele verzi, precum spanacul, contin acid folic, un mineral care ajuta la functionarea celulelor rosii din sange. Castravetii, broccoli si varza creata sunt importante surse de vitamina A, C si B.

Cercetatorii au descoperit ca pigmentii naturali din fructele si legumele de culoare albastra protejeaza organismul de dementa, cancer de colon si cancer ovarian.

Afinele reprezinta o bomba nutritionala, continand multa vitamina C si mangan, necesare pentru o piele sanatoasa si pentru formarea cartilajelor. Vinetele, prunele si strugurii sunt, de asemenea, bogate in substante nutritive valoroase.

Alimentele albe, cum ar fi bananele, cartofii, ciupercile, ceapa si ghimbirul contin substante care ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale si reduc riscul de cancer la stomac si boli de inima.

Bananele, ciupercile si cartofii sunt o sursa buna de potasiu, care mentine concentratiile de lichide in tot organismul si ajuta sistemul muscular si sistemul nervos sa functioneze. Ciupercile sunt o excelenta sursa de vitamine B.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-22-2010/cum-iti-colorezi-dieta-997207