Cum trebuie sa mananci ca sa ai o digestie usoara - articole medicale

Cum trebuie sa mananci ca sa ai o digestie usoaraTulburarile digestive cauzate de o alimentatie neadecvata sunt tot mai des intalnite in zilele noastre. De la arsurile stomacale si indigestie la probleme intestinale si alergii alimentare, toate au devenit la fel de problematice.

De aceea, Examiner iti da cateva sfaturi despre ce si cum sa manaci pentru o mai buna digestie. Iata cateva din lucrurile care chiar conteaza:

1. Nu manca in graba! Atunci cand mancati, trebuie sa va concentrati asupra acestui lucru. Chiar daca nu aveti timp, straduiti-va!

Trebuie sa mestecati bine si sa va dedicati acestui moment. Acest lucru este valabil si daca mancati un simplu sandvis. Important este sa nu va grabiti.

2. Mancati verdeturi! Sunt foarte benefice in procesul digestiv.

3. Tineti cont de ore! Este important sa aveti un mic dejun si o masa de pranz consistente si sa aveti o cina usoara, mai ales daca este vorba de o ora mai tarzie.

Ultima masa ar trebui sa se incheie cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare, pentru a permite o digestie optima.

4. Faceti alegeri sanatoase! Desi cofeina si zaharul va dau energie pe termen scurt, pe termen lung tot veti acumula oboseala. In plus, veti avea o digestie mai greoaie.

5. Nu mergeti pe o alimentatie de genul "totul sau nimic"! Daca stiti ca veti fi prea ocupat pentru a gati ceva, nu trebuie nici sa sariti peste masa, dar nici sa va saturati din mancarea congelata.

Conservele, fie ele si de legume, sunt adesea incarcate cu sare si alti aditivi. Puteti profita insa de legumele proaspete, de sezon, pentru a va face o foarte sanatoasa salata.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-21-2009/cum-trebuie-sa-mananci-ca-sa-ai-o-digestie-usoara-826673