Fitness-ul la birou - articole medicale

Fitness-ul la birouPetreci mai mult timp la birou decat acasa, iar dupa cel putin opt ore de stat numai pe scaun, amortelile si durerile de articulatii sunt frecvente.

Pentru evitarea lor, invata cateva metode simple de a face miscare chiar si la locul de munca. Fitness-ul la birou este o metoda simpla de a face putina miscare chiar si in timpul orelor de program, informeaza mayoclinic.com.

Nu uita insa de plimbarea din timpul pauzei de masa si alegerea bicicletei in detrimentul masinii pentru a ajunge la serviciu. Daca alegi mijloacele de transport in comun, poate ca nu este o idee neinspirata sa cobori cu doua statii mai devreme si sa ajungi pe jos la locul de munca.

La fel si daca ajungi cu masina. Poti parca mai departe, iar pana la serviciu fa cativa pasi de inviorare. Odata ajuns la birou, poti incerca sa faci cat mai multe lucruri stand in picioare si nu pe scaun. Poti vorbi la telefon fara sa fii asezat, sau poti vorbi cu toti colegii din alte birouri mergand acolo si renuntand la messenger.

Pauzele de cafea pot fi transformate in pauze de plimbare, iar cand te-ai intors la birou mingea de fitness asezata sub birou te va ajuta sa iti lucrezi putin musculatura picioarelor.

Poti aduce la serviciu mici greutati, pe care le vei folosi in clipele de respiro pe care le ai. Nu evita sa le spui colegilor de intentiile tale de miscare la birou.

Cu siguranta nu vei fi singur in demersul tau si ti se vor alatura si ei. Mai mult, puteti organiza mici grupuri de miscare in pauza de masa si astfel vei socializa mai bine cu toti colegii tai.

Daca seviciul tau implica miscare, nu evita mersul pe jos, caruia ii vei mari gradual ritmul, mai mult si mai alert in fiecare zi.

Poti face miscare si la birou. Nu trebuie decat sa gasesti modalitati comode si la-ndemana pentru a fi in permanenta tonic si a evita sedentarismul care semnifica randament scazut, psihic instabil si kilograme in plus.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-22-2009/fitness-ul-la-birou-981603