Daca in copilarie ni s-a tot spus ca ciocolata nu face bine: strica dintii si ingrasa, astazi, oamenii de stiinta au ajuns sa o recomande. In ultimii ani, tot mai multe cercetari arata este mai eficienta chiar si decat unele medicamente. Singura conditie, sa fie cat mai bogata in cacao - peste 60 ...
Vinul rosu ajuta si imbunatateste modul de gandire, stimuland circulatia sangelui in zona creierului, sustin oamenii de stiinta britanici.Astfel, vinul nu doar ca intarzie sau impiedica evolutiile negative ale unui regim alimentar bogat in calorii si ajuta la prevenirea bolilor de inima, remediii ...
Bolile cardiovasculare apar ca urmare a actiunii unor factori de risc cum sunt tensiunea arteriala ridicata, un nivel mare al colesterolului, glicemiei, obezitate ori fumat. Pentru evitarea acestor probleme, hraneste-ti inima in fiecare zi cu alimente care favorizeaza functionarea ei normala. ...
Afinele s-au folosit de catre europeni inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor afectiuni, de la pietrele la rinichi si pana la febra. Exista chiar dovezi ca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, soldatii isi faceau rezerve de afine pentru imbunatatirea vederii pe timp de ...
Pentru ca a fost o vara extrem de calduroasa, chiar si fructele de padure s-au copt mai devreme ca de obicei si pot fi inca gasite pe tarabele din piete. Fructele de padure, murele, fragutele, zmeura, catina, nu numai ca sunt delicioase, dar sunt adevarate surse de sanatate, farmacii in miniature, ...
Sigur ai avut o zi in care nu te-ai putut concentra, te-ai simtit ametit de dimineata pana seara si ai fi vrut sa dormi incontinuu. Nu-i nimic, insa, daca aceste zile trec una dupa alta fara nicio imbunatatire, este clar ca trebuie sa faci o schimbare. Printre primele lucruri de care sa tii cont ...
Fructele si legumele negre, de fapt o culoare intermediara, intre indigo, negru si visiniul cel mai inchis contin resveratrol, un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat ...