Scortisoara, rozmarinul, cuisoarele, cimbrul si dafinul au proprietãți analgezice și antiinflamatoare. Datoritã compozitiei lor chimice, condimentele sunt leacuri pentru problemele de fiecare zi: migrene, aritmii, indigestii, stãri febrile, intoxicatii, insomnii sau ...
Daca un iepure nu consuma suficiente alimente bogate in fibre, dintii sai pot creste incontrolabil, sa ii perforeze cerul gurii si sa ii afecteze creierul. Daca nu vei consuma suficiente fibre, creierul tau va fi in siguranta, insa nu si restul corpului. Lipsa fibrelor din organism poate duce la ...
Medicii si nutrionistii sunt de acord ca atunci cand vine vorba de prevenirea sau tratarea unei boli condimentele pot fi la fel de eficiente ca si medicamentele. Anumite cercetari arata ca multe condimente si ierburi au calitati medicinale si pot ajuta la prevenirea cancerului sau a altor boli. ...
Condimentele sunt nelipsite din bucatarie, iar continutul lor de vitamine si proteine le recomanda pentru intarirea sanatatii generale a organismului. Cele mai folosite condimente de catre medicina naturista sunt patrunjelul, chili, salvia, scortisoara, oregano si ghimbirul. Substantele lor active ...
De regula, condimentele iuti au mare cautare iarna, nu numai pentru gustul si aroma lor deosebite ci, mai ales, pentru caldura resimtita in organism odata ce au fost ingerate. Fiecare stie cum e gustul unei cani de vin fiert in care a fost presarat si putin piper pisat sau gustul unei ciorbe de ...