ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alegeti condimente in loc de medicamente! - articole medicale

Scortisoara, rozmarinul, cuisoarele, cimbrul si dafinul au proprietãți analgezice și antiinflamatoare. Datoritã compozitiei lor chimice, condimentele sunt leacuri pentru problemele de fiecare zi: migrene, aritmii, indigestii, stãri febrile, intoxicatii, insomnii sau depresii.

Cercetãtorii americani au constatat recent cã scortisoara, administratã frecvent, dupã sfatul specialistilor, poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase. În plus, infuzia de scortisoarã (preparatã dintr-o linguritã de pulbere si 300 ml de apã fiartã), folositã sub formã de inhalatii, are efecte excelente asupra memoriei si tonusului psihic.

Sângerarea gingiilor poate fi combãtutã cu ajutorul unei infuzii concentrate de scortisoarã (o linguritã de pulbere la o canã cu 100 ml de apã clocotitã). Cu acest preparat se clãteste gura de douã ori pe zi. Remediul mai poate fi folosit pentru tratarea sughitului si spasmelor digestive.

În cazul problemelor cardiace si circulatorii, rezultatele tratamentului cu praf de scortisoarã (5 g), amestecat cu douã lingurite de miere, nu se lasã asteptate. Specialistii recomandã cardiacilor acest leac dimineata si seara, cel putin o lunã.Terapia are rezultate pozitive si asupra sistemului nervos.

Si diabeticii pot beneficia de efectele acestei pulberi miraculoase: pentru scãderea glicemiei trebuie doar sã asezoneze salatele de fructe cu praf de scortisoarã. Laptele cu scortisoarã  (un pahar cu lapte cãldut, amestecat cu o jumãtate de linguritã de scortisoarã si putinã miere) alinã indigestiile.  

Rozmarinul calmeazã febra muscularã


Frunzele acestei plante sunt recunoscute pentru efectul calmant în febra muscularã, în boala reumaticã si în durerile digestive cauzate de stres. Preparatele din rozmarin (infuzii, decocturi, tincturi sau uleiuri extrase din frunze) sunt antifebrile si revigorante.

În crizele reumatice si în caz de entorsã, frunzele încãlzite se pun ca un plasture pe zonele dureroase. Aceastã compresã calmeazã inflamatia si durerile.

Cuisoarele, dezinfectant al cãilor respiratorii


Cuisoarele, datoritã proprietãtilor antiseptice, sunt eficiente în tratarea guturaiului, gripei sau în boli precum laringita, faringita si amigdalita. În acest scop, în locul bomboanelor, bolnavul poate sã rontãie de trei ori pe zi câte trei cuisoare.

Rãguseala trece cu cimbru

 Când durerea de gât este însotitã de rãgusealã si de pierderea vocii, pregãtiti o infuzie de cimbru (dintr-o linguritã de plantã uscatã si o canã cu apã clocotitã), în care puneti o linguritã de miere si o felie de lãmâie. Rãguseala va dispãrea destul de repede. 

Dafinul combate intoxicatiile

Numit si dusmanul otrãvurilor, dafinul poate fi folosit ca prim ajutor în toxiinfectiile alimentare si în cazurile de otrãvire cu ciuperci sau cu substante toxice. La fel de eficient este si în combaterea stãrilor de ebrietate.

Din 10 frunze de dafin, infuzate 15 minute într-o canã cu apã clocotitã, se obtine un vomitiv salvator. Aceastã infuzie se bea cu înghitituri mici.


http://www.adevarul.ro/articole/alegeti-condimente-in-loc-de-medicamente.html




Alegeti condimente in loc de medicamente! - articole medicale - startsanatate