Folosita in terapii, dar si in alimentatia curenta, sfecla rosie are proprietati nutritive, energizante, revigorante si remineralizante. Cercetari recente au subliniat proprietatile antigripale si antiinfectioase ale sucului extras din sfecla rosie, relateaza Adevarul. Eugen Giurgiu, doctor in ...
Chiar daca meteorologii au anuntat pentru perioada urmatoare din nou temperaturi care, in unele zone, vor ajunge si chiar depasi 30 de grade, semnele toamnei sunt din ce in ce mai vizibile: zilele sunt mai scurte, diminetile mai reci, verdele copacilor a palit, iar tarabele din piete atarna greu de ...
Nu putem sti niciodata, mai ales in ziua de azi, cat de curate sunt alimentele pe care le consumam zi de zi. In natura, insa, exista din abundenta asa-numitele alimente de detoxifiere, pe care le putem folosi pentru a ne curata organismul. Astfel, fructele si legumele, care inca se gasesc din ...
Sfecla rosie, cunoscuta ca aliment si medicament din timpuri stravechi, are in compozitia sa multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre acestea numarandu-se vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide ...