In plin sezon al exceselor de toate felurile, nu-i rau sa ai la indemana un mic ghid de supravietuire in caz de mahmureala. Daca ai multi sarbatoriti in aceasta perioada, ai prilejul sa testezi chiar toate retetele, desi ar fi bine sa nu fie cazul. Reporterii The Sun au testat cateva dintre ...
Unele diete, de acum 60 - 70 de ani, par cu totul de neconceput in ziua de azi. Si totusi, ele faceau legea atunci, la fel cum alte regimuri de slabire, la fel de ciudate, sunt unanim acceptate astazi. Si asta pentru ca si acum 60 - 70 de ani, femeile doreau la fel de mult sa arate bine si erau ...
Te-ai gandit sa renunti la multivitaminele tale zilnice si sa incepi sa mananci sanatos? Suplimentele de vitamine nu sunt necesare daca organismul beneficiaza de toti nutrientii de care are nevoie pentru a se reface si a se simti bine in fiecare zi. Specialistii americani considera ca nu este ...
Am asteptat toamna, am asteptat ca vremea sa se racoreasca si sa ne fie noua mai bine, dar efectele vremii rele apar curand daca nu apelam la o alimentatie corecta care sa ne mentina imunitatea la cote inalte si sa ne fereasca de infectiile specifice perioadei in care ne aflam. Cand este frig, ...
Ceapa nu lipseste din nicio bucatarie. Cruda sau gatita, folosita in aproape orice mancare, ceapa este un aliment delicios, dar si un medicament de exceptie, dezinfectant puternic si un bun diuretic. Ca medicament, ceapa ajuta la normalizarea circulatiei sanguine, regleaza metabolismul, stimuleaza ...
Oricat ne-am feri, oricat am fi de grijulii cu noi insine si cei dragi noua, trebuie sa stim ca toxinele sunt peste tot: acasa, la serviciu, pe strada, in mancare si bauturile pe care le consumam si, vrem, nu vrem, ne invadeaza organismul in fiecare zi. De aceea este nevoie ca, din cand in cand, ...
Cu mai bine de 2000 de ani in urma, patrunjelul era folosit ca planta medicinala si chiar ii erau atribuite proprietati ezoterice. Astfel, grecii il considerau sacru si credeau ca-i fereste de moarte. Inainte de fiecare confruntare, gladiatorii romani mancau radacina de patrunjel, considerand ca ...
producatorii de cuptoare cu microunde sustin ca aceste aparate protejeaza nutrientii din hrana, dar contrariul se poate vedea chiar si cu ochiul liber, caci se schimba textura si gustul bucatelor incalzite astfel. Alimentele scoase dintr-un astfel de cuptor capata un gust usor "sintetic", iar ...
Usturoiul previne bolile de inima, reduce nivelul de colesterol din sange si scade tensiunea arteriala, dar consumat in stare naturala, asa cum ni-l ofera pamantul. Spun acest lucru deoarece producatorii, la curent cu toate rezultatele cercetarilor moderne, au prelucrat usturoiul oferindu-l pe ...
Una din cauzele oboselii, uneori nejustificata, de care adesea se plang chiar si persoanele foarte tinere, este lipsa unei alimentatii sanatoase. Multi vor spune ca, in conditiile de astazi, cand gasim la magazine totul preparat, viata este mult mai comoda si mai frumoasa, dar nu la fel de ...
De regula, condimentele iuti au mare cautare iarna, nu numai pentru gustul si aroma lor deosebite ci, mai ales, pentru caldura resimtita in organism odata ce au fost ingerate. Fiecare stie cum e gustul unei cani de vin fiert in care a fost presarat si putin piper pisat sau gustul unei ciorbe de ...
De cele mai multe ori cauzele pentru care multi dintre noi ajung sa sufere de constipatie, lucru care ingreuneaza buna functionare a organismului, suntem noi insine, prin stilul de viata pe care l-am adoptat. Astfel, alimentele pe care le consumam nu contin fibre sau contin prea putine, nu bem ...