ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Acneea, agravata de depresiile adolescentine - articole medicale

Acneea, agravata de depresiile adolescentineAcneea este indeajuns de urata si cruda incat poate duce la depresie si anxietate. Numai ca studiile recente au aratat ca aceste stari nu fac decat sa inrautateasca problemele dermatologice deja existente.

Un studiu din 1999 a aratat ca adolescentii cu acnee severa, care sunt nevoiti sa apeleze la un dermatolog, au si probleme emotionale sau sociale severe, uneori la fel de grave ca acelea ale bolnavilor de epilepsie sau ale diabeticilor, care nu se mai pot deplasa.

O cercetare recenta realizata de o echipa mixta de la Scoala Medicala Harvard din Boston si Colegiul Medical Universitar din Tibet a aratat nu numai ca depresia si anxietatea merg mana in mana cu acneea, ci mai mult, ca problemele mentale ale adolescentului nu fac decat sa agraveze acneea de care acesta sufera, conform Time.

Explicatia conform careia oamenii anxiosi, depresivi, se refugiaza adesea in mancare de tip junk food, grasa, care favorizeaza acneea, nu este decat un mit, au explicat cercetatorii, complet neadevarat mai ales in cazul baietilor.

In plus, se pare ca nici tigarile sau alcoolul nu au urme atat de grave la nivelul pielii.

In schimb, stresul stimuleaza productia de sebuum, ajutand la formarea acneei. Desi teoria nu a fost confirmata, cercetatorii tind sa o agreeze, mai ales pentru ca sedativele par sa calmeze acneea.

Tocmai de aceea, cercetatorii din cadrul unor companii farmaceutice lucreaza deja la o crema miraculoasa, o combinatie intre Clearasil (produs destinat curatarii fetei, destinat adolescentilor) si Prozac.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-21-2009/acneea-agravata-de-depresiile-adolescentine-892728




Acneea, agravata de depresiile adolescentine - articole medicale - startsanatate