ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alimente care iti maresc imunitatea - articole medicale

Alimente care iti maresc imunitateaTe speli pe maini de 20 de ori pe zi, stranuti asa cum scrie la carte. Ce-ar mai trebui sa faci ca sa te asiguri ca nu prinzi o raceala?

Din pacate, e nevoie de mult mai mult decat de un mar pe zi pentru ca doctorul sa stea departe de casa ta. Din fericire, toate ingredientele iti sunt indemana; trebuie doar sa stii sa alegi.

Iaurt

Probioticele, sau "culturile vii de bacterii" care se gasesc in iaurt, asemanatoare celor care traiesc in colon, sunt bacterii benefice care iti tin intestinul sanatos.

Chiar daca sunt disponibile si sub forma de suplimente, un studiu al Universitatii din Viena a aratat ca 200 de grame de iaurt pe zi au acelasi efect asupra sistemului imunitar ca si suplimentele sub forma de pastile.

De altfel, conform Prevention, doza zilnica recomandata este de 170 de grame.

Orz si ovaz

Aceste cereale contin beta-glucan, un tip de fibra care lupta cu microbii si are si proprietati antioxidante. Sunt chiar mai eficiente decat echinaceea, dupa cum a aratat un studiu realizat in Norvegia.

Animalele care se hranesc cu asa ceva sunt mai putin predispuse sa contracteze raceli, herpes si chiar antrax. In cazul oamenilor, mareste imunitatea, ajuta la vindecarea ranilor si face mai eficiente antibioticele.

Se recomanda ca macar o data pe zi sa se consume cele doua cereale.

Usturoi

Aceasta ruda a cepei contine ingredientul activ numit alicina, capabil sa lupte cu infectiile si bacteriile.

Un studiu realizat in Marea Britanie, in care unui grup de 146 de persoane i s-a dat extract de usturoi sau placebo timp de 12 saptamani, a aratat ca cei care luasera extractul aveau cu aproape 70% mai putine sanse sa raceasca comparativ cu ceilalti.

Iubitorii de usturoi care consuma mai bine de 6 catei pe saptamana sunt cu 30% mai putin predispusi sa se imbolnaveasca de cancer colorectal, iar riscul de a dezvolta cancer la stomac este injumatatit, dupa cum au demonstrat alte cercetari.

Doza zilnica recomandata este de nu mai putin de doi catei.

Peste

Seleniul, continut din abundenta de stridii, crabi, homari si moluste, ajuta celulele albe din sange sa produca un tip de proteine care alunga virusurile din organism.

Somonul, macroul, scrumbia si heringul sunt bogate in acizi grasi omega 3, care reduc inflamatiile si protejeaza plamanii de raceli si infectii respiratorii.

Doua portii de peste pe saptamana sunt recomandate, mai putin in cazul in care esti insarcinata sau planuiesti sa ramai.

Ceai

In cadrul unui studiu derulat de Universitatea Harvard s-a demonstrat ca cei care beau 5 cesti de ceai negru pe zi timp de doua saptamani sunt de 10 ori mai protejati de raceli decat cei carora li s-a dat o baututa fierbinte placebo.

Un aminoacid responsabil de cresterea raspunsului sistemului imunitar se gaseste din abundenta atat in ceaiul negru, cat si cel verde. Cateva cescute de ceai pe zi sunt binevenite.

Carne de vita

Zincul este unul dintre mineralele care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Din pacate, vegetarienii si cei care nu consuma carne de vita au deficiente la acest capitol. Chiar si o carenta moderata de zinc mareste riscul de infectie.

Zincul din alimentatie este important in dezvoltarea globulelor albe, care recunosc si distrug bacteriile ce intra in sange.

Numai 85 de grame de carne de vita ofera 30% din cantitatea optima de zinc pe zi. In cazul in care nu esti un fan al carnii de vita, poti opta pentru stridii, si ele bogate in zinc.

Cartofi dulci

Poate ca nu te gandesti ca pielea este parte din sistemul imunitar. Dar acest organ de mare intindere serveste ca si prim obstacol in calea bacteriilor, virusurilor si a altor musafiri nepoftiti. Pentru a fi sanatoasa, pielea ta are nevoie de Vitamina A, iar cartofii dulci, ce abunda in beta-caroten, i-o pot da.

Chiar si jumatate de cana de cartofi dulci, care insumeaza 170 de calorii, iti aduc 40% din necesarul zilnic de Vitamina A. Si portocalele, morcovii, dovleacul si pepenele galben sunt bogate in beta-caroten.

Ciuperci

De secole oamenii se indreapta catre ciuperci atunci cand vor sa-si intareasca sistemul imunitar.

Si asta pentru ca, dupa cum au demonstrat studiile recente, ciupercile maresc productia si activitatea globulelor abe din sange, facandu-le mai agresive. Ceea ce, in caz de infectie, este foarte important.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-04-2009/alimente-care-iti-maresc-imunitatea-902899




Alimente care iti maresc imunitatea - articole medicale - startsanatate