ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Apara pielea de soare cu ajutorul capsunelor - articole medicale

Apara pielea de soare cu ajutorul capsunelorIn afara faptului ca au nutrienti precum vitamina A, C si B, noile cercetari din laborator indica faptul ca aceste fructe, capsunele, protejeaza organismul si de radiatiile ultraviolete, care vara sunt atat de puternice.

Cercetatorii spanioli si italieni au descoperit ca extractul de capsune lucreaza ca o bariera pe piele. Potrivit Huffington Post, ele contin antocianina, un compus antiinflamator si anticancerigen.

In cadrul unui studiu publicat in "Journal of Agricultural Food Chemistry", cercetatorii au adaugat capsune in diferite doze unor culturi celulare: fie 0,05 mg pe ml, fie 0,25 mg pe ml. Apoi au expus culturile la radiatii ultraviolete care corespundeau ca putere cu 90 de minute de expunere la soare in mijlocul zilei, pe perioada verii.

Specialistii au remarcat faptul ca in special dozele mari au reusit sa apere celulele si sa previna distrugerea ADN-ului. Desi testele sunt facute doar pe culturi de celule, cercetatorii le vor continua si direct pe oameni. Ei spun, insa, ca nu vad un motiv pentru care rezultatele sa fie mai putin favorabile.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/pielea/apara-pielea-de-soare-cu-ajutorul-capsunelor-1183175




Apara pielea de soare cu ajutorul capsunelor - articole medicale - startsanatate