ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cafeaua este cel mai prost substitut al somnului - articole medicale

Cafeaua este cel mai prost substitut al somnuluiCand organismul tau a fost privat de somn, prima ta pornire este sa te indrepti catre filtrul de cafea, sperand in rezultate miraculoase.

Ceea ce nu stii este ca aceasta pornire nesabuita nu face decat sa iti dauneze pe termen lung, conform Health.com.

Zaharul, puseu de energie doar pe moment

Zaharul poate avea efecte fantastice pe moment, doar ca nu stii cat va tine acest moment. Imediat dupa aparenta "trezire", vei deveni inca si mai somnoros si mai incet in reactii, dupa cum a aratat un studiu realizat de Universitatea britanica Loughborough.

In locul zaharului, poti opta pentru o mica gustare, care sigur va avea efect o portiune mai mare din zi. Incearca o combinatie de proteine si carbohidrati, cum ar fi, de exemplu, un mar si unt de arahide.

Totusi, nu manca prea mult; un stomac plin nu va face decat sa te simti si mai obosit, recomanda Ralph Downey, director al Loma Linda University Sleep Disorders Center, in California.

Cafeaua are efecte chiar si atunci cand nu vrei

Cafeina - si cafeaua, in special - determina aparitia unei probleme de cu totul alta natura. La 15 minute dupa ce ai consumat o ceasca de cafea, vei avea acel varf de energie de care aveai atata nevoie.

Dar din moment ce cafeina poate sta in organism timp de 12 ore, ea continua sa isi faca efectul mult timp dupa ce ai baut-o si chiar atunci cand nu mai ai nevoie de ea si ai vrea sa apelezi la somn.

Iar daca nu ai dormit din cauza cafelei de ieri, cu atat mai putin ar trebui sa repeti acest gest. Expertii recomanda sa renunti la cafea daca ai dificultati in a adormi, noaptea. Ciocolata, spre exemplu, contine mai putina cafeina decat cafeaua, deci ai putea apela la ea.

Din nou, insa, nu ar trebui sa faci abuz sau sa o consumi inainte de a te urca in pat.

Atentie la cafea, chiar decofeinizata!

Chiar si bautorii de cafea decofeinizata ar trebui sa aiba grija. Un studiu realizat in 2007 a aratat ca licoarea aramie decofeinizata vanduta de unele restaurante contine chiar si 32 de mg de cafeina la o ceasca, la fel ca 350 de ml de Cola.

In mod normal, aceasta cantitate de cafeina nu va tine in picioare o persoana care nu are probleme cu somnul; daca esti insa sensibil la cafeina, doua sau trei cafele decofeinizate te-ar putea face sa privesti tavanul in timp ce incerci sa numeri oi.

Dependenta de cafeina, boala grea

Exista si persoane pentru care nevoia de cafeina, ziua, este atat de mare incat isi sacrifica bucuroase somnul de noapte, pentru ca, a doua zi, sa o ia de la capat, creand astfel un cerc vicios al lipsei de somn.

Problema devine atat de grava pentru unele persoane, incat, daca incearca sa elimine cafeina din dieta, ajung sa sufere de dureri de cap.

Un ajutor specializat ar putea rezolva problema, iar aceasta masura nu e deloc exagerata pentru cei dependenti de cafeina. Pentru ca si dependenta de cafeina iti poate da viata peste cap, la fel ca si cea de alcool, tigari sau droguri.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/06-20-2009/cafeaua-este-cel-mai-prost-substitut-al-somnului-792071




Cafeaua este cel mai prost substitut al somnului - articole medicale - startsanatate