ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cat de multe fructe sunt prea multe? Pot fi ele nocive? - articole medicale

Cat de multe fructe sunt prea multe? Pot fi ele nocive?Cei mai multi dintre noi credem ca fructele sunt sanatoase si facem eforturi de a indesa in posete, genti, buzunare cate un mar, para sau orice altceva care sa contribuie la starea noastra de sanatate si sa ne tina in forma.

Din pacate insa, recentele cercetari au aratat ca oamenii mananca prea multe fructe, iar asta se reflecta in starea de sanatate, putand duce la obezitate si carii dentare, conform Daily Mail.

Beneficiile fructelor nu trebuie negate - vitamine, fibre, antioxidanti care protejeaza de boli -, insa recomandarile de genul minimum 5 portii de fructe si legume pe zi, ar putea sa nu fie chiar cele mai bune.

In cazul persoanelor sanatoase, 5 sau mai multe portii de fructe zilnic nu reprezinta prea mult, insa daca esti deja supraponderal, ai colesterolul marit sau diabet, prea multe fructe pot fi o problema. Asa s-ar putea explica de ce, in ciuda unui stil de viata sanatos, kilogramele continua sa se adune.

Una dintre cauze este aceea ca adesea oamenii uita ca fructele, ca oricare alte alimente, contin calorii. Iar caloriile din fructe ingrasa la fel de mult ca cele din ciocolata, dupa cum explica Dr. Carel Le Roux, din cadrul Colegiului Imperial londonez.

Cat de mult zahar contin fructele?

5 portii de fructe si legume pe zi pot avea un aport mare de fructoza, indulcitor natural aflat in fructe. O caisa, de exemplu, contine 0,45 grame de fructoza, o clementina, 0,5, o pruna 1,6, 8 cirese 2,4 grame, un kiwi 3 grame, o portocala 3,6 grame, 5 capsuni 4 grame, o banana 5,5 grame, un mango 6 grame, un grepefrut 7 grame, o para 11 grame, jumatate de kilogram de struguri - 39 de grame de fructoza.

Spre deosebire de alte alimente, in cazul fructozei creierul nu primeste mesajul referitor la senzatia de satietate. Acesta este si motivul pentru care ne oprim, cel mai adesea, dupa ce am terminat toate capsunele, ciresele sau strugurii din farfurie.

Nivel mare de trigliceride

Iar fructoza nu este asociata doar cu kilogramele in plus, tot ea marind si nivelul trigliceridelor, un tip de grasimi din sange aflate in stransa legatura cu bolile de inima. Cei care au un nivel mare al colesterolului si diabeticii trebuie sa fie extrem de atenti, fructoza marind cantitatea de glucoza din sange.

Nocive si pentru dantura

Fructele sunt nocive si pentru dantura, pentru ca zaharul este eliberat in cavitatea bucala, atacand dintii. Cele mai periculoase sunt sucurile de fructe si citricele, cele din urma atacand smaltul, care isi recapata rigiditatea abia dupa 30 de minute. De aceea nu se recomanda spalatul pe dinti imediat dupa ce s-au consumat fructe sau sucuri.

Fructele uscate constituie si ele o problema, din cauza continutului mare de zahar. Trebuie tinut seama si de faptul ca, pe masura ce se coc, bananele si alte fructe precum capsunele, devin mai bogate in fructoza. Secretul unei alimentatii corecte, cand vine vorba de fructe, este tocmai varietatea.

O cercetare a oamenilor de stiinta a Universitatii Colorado, care a presupus monitorizarea a 4.500 de persoane care nu sufereau si nu aveau in familie cazuri de hipertensiune, a aratat ca cei care consumau mai mult de 74 de grame de fructoza zilnic isi mareau riscul de boala cu 87%.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-12-2010/cat-de-multe-fructe-sunt-prea-multe-pot-fi-ele-nocive-1001044




Cat de multe fructe sunt prea multe? Pot fi ele nocive? - articole medicale - startsanatate