ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Chimicalele din jucarii, periculoase pentru sanatate? - articole medicale

Chimicalele din jucarii, periculoase pentru sanatate?De la jucarii si produse din plastic, pana la sapunuri, lotiuni si cosmetice, aproape toate produsele pe care le utilizam zilnic au o caracteristica comuna: contin chimicale care pot fi periculoase pentru sanatate.

Diferiti compusi chimici, cum ar fi esterii acidului ftalic, au fost asociati cu disfunctii ale sistemului reproductiv si risc crescut de imbolnavire de cancer si astm. Studiile arata ca majoritatea oamenilor sunt expusi constant la astfel de chimicale, potrivit Health Day.

"Aproximativ 95% din persoane au un nivel crescut de chimicale in corp", a declarat Sonya Lunder, analist la Environmental Working Group, adaugand ca femeile tinere sunt si mai expuse riscurilor, din pricina cantitatii mari de cosmetice folosite.

Femeile ce lucreaza in industria produselor cosmetice sunt mai expuse riscurilor de a naste baieti cu defecte fizice iar expunerea la aceste chimicale duc la cresterea riscului de imbolnavire de cancer de san.

Chimicalele respective scad nivelul de testosteron la barbati, scad calitatea spermei si duc la obezitate in zona abdominala.

Organizatiile pentru protectia mediului incearca de ani de zile sa determine autoritatile sa interzica utilizarea substantelor periculoase. In 1999 s-a interzis provizoriu utilizatea unor chimicale periculoase si in 2005 Parlamentul European a aprobat o directiva pentru o interdictie totala a sase tipuri de chimicale, arata BBC.

Activistii continua insa eforturile pentru a impune reguli mai stricte in domeniu.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-07-2009/chimicalele-din-jucarii-periculoase-pentru-sanatate-878149




Chimicalele din jucarii, periculoase pentru sanatate? - articole medicale - startsanatate