ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Consumi prea multa sare? - articole medicale

Consumi prea multa sare?Un studiu realizat in SUA a scos la iveala faptul ca renuntarea la doar 3 grame de sare, echivalentul a jumatate de lingurita, scade considerabil incidenta bolilor de inima si chiar numarul deceselor.

Conform unui studiu publicat miercuri de New England Journal of Medicine, realizat de cercetatorii de la Scoala de Medicina din cadrul Universtatii Colorado, in Denver, cantitatea maxima de sare este de 5,8 grame zilnic, preferabile fiind insa 3,7 grame.

Insa realitatea arata cu totul altfel, in ciuda avertismentelor specialistilor, care atrag atentia ca orice trece peste aceste cantitate creste presiunea arteriala, care aduce cu ea bolile cardiovasculare, mareste riscul de boli de inima, atac cerebral si chiar moarte, conform HealthDay.

Un studiu realizat in 2005 - 2006 arata ca barbatii din SUA consuma, in medie, 10,4 grame de sare zilnic, iar femeile 7,3 grame, mult peste cantitatea recomandata.

Acesta este si motivul pentru care primarul New yorkului, Michael Bloomberg, a initiat recent o campanie, cerand restaurantelor si producatorilor sa micsoreze dozele de sare din mancare. Studiile arata ca doar un sfert din sarea care ajunge in organism vine din solnita.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-21-2010/consumi-prea-multa-sare-989167




Consumi prea multa sare? - articole medicale - startsanatate