ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cu Vitamina C ai viata lunga! - articole medicale

Cu Vitamina C ai viata lunga!Intr-o vreme, Vitamina C era regina vitaminelor, fiind considerata chiar singura in stare sa biruie o raceala. Numai ca recentele studii au detronat-o, demonstrand ca n-are niciun efect asupra acesteia.

Alte noi cercetari au facut insa ca Vitamina C sa-si redobandeasca statutul pierdut, relateaza Health.com. Iata doar cateva cateva dintre calitatile sale.

Previne ridurile

Nu poti cumpara un produs de frumusete fara ca acesta sa nu aiba pe eticheta, la ingrediente, antioxidantii. Iar motivul este acela ca antioxidantii, inclusiv Vitamina C, pot face ca trecerea anilor sa nu se vada pe pielea ta.

Un studiu realizat in 2007, publicat in American Journal of Clinical Nutrition, a aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in Vitamina C au mai putine riduri si nici nu au pielea uscata, spre deosebire de cei certati cu aceasta vitamina. Vitamina C ajuta la formarea colagenului, care previne ridarea pielii.

Vitamina C are capacitatea de a lupta cu radicalii liberi, ea pazind pielea si de efectul nociv al razelor ultraviolete si redand supletea epidermei.

Protejeaza inima

Pana de curand, cercetatorii nu se puteau pune de acord daca Vitamina C poate preveni bolile de inima. Insa oamenii de stiinta din Finlanda, dupa ce au revazut mai multe studii, in care au fost implicati peste 300.000 de voluntari, au concluzionat ca un supliment de 700 de miligrame de Vitamina C, luat zilnic, micsoreaza riscul de boli cardiovasculare cu 25%.

O alta cercetare recenta, realizata la Universitatea Harvard, a aratat ca femeile care iau Vitamina C si E (un alt antioxidant zilnic, isi micsoreaza cu 30% riscul de a avea accidente vasculare. Se pare ca Vitamina C tine arterele sanatoase, coborand si presiunea arteriala.

Pentru a beneficia de cat mai multa Vitamina C, consuma multe legume si fructe sau ia suplimente. Expertii spun ca acestea nu prezinta niciun risc pentru sanatate.

Previne cancerul

O dieta bogata in fructe si legume care abunda in aceasta vitamina micsoreaza si riscul de cancer la intestin, esofag, stomac si plamani.

Cercetatorii cred ca, intr-o zi, Vitamina C ar putea fi folosita pentru a trata cancerul, din moment ce administrata intravenos, este toxica pentru celulele canceroase, neavand insa vreun efect asupra celulelor sanatoase. Luata oral, aceasta nu are niciun efect asupra celulelor canceroase.

De altfel, teste in acest sens su fost demarate deja la Universitatea Kansas si la Colegiul Medical Jefferson din Philadelphia, unde se incearca aceasta terapie pe bolnavii de cancer.

Iti salveaza vederea

Vitamina C te poate ajuta sa nu atingi de ochelari pentru citit, asa cum probabil s-ar intampla fara ea, in jurul varstei de 45 de ani. Si asta pentru ca antioxidantii, printre care si Vitamina C, sunt in stare sa previna principalele boli ce pot duce la orbire, care afecteaza mai ales femeile.

Un studiu de mari proportii, sponsorizat de statul american, a aratat ca un supliment zilnic de 500 de miligrame de Vitamina C, E, 15 miligrame de beta-caroten, 80 de miligrame de zinc si 2 de cupru reduc riscul aparitiei acestor boli cu 25%. Antioxidantii neutralizeaza raul pe care radicalii liberi il fac retinei.

Aceste suplimente se iau doar la indicatiile medicului si doar daca esti supraponderal sau ai antecedente de astfel de boli in familie. Sunt total contraindicate daca fumezi, nivelul mare de beta-caroten putand sa-ti mareasca riscul de cancer la plamani.

Te ajuta sa traiesti mai mult

Probabil ca ai auzit ca ceaiul verde mareste capacitatea organismului de a se apara de toxine. Este important pentru ca toxinele nu fac decat sa mareasca riscul de cancer, stop cardiac, infarct si multe alte boli. Care este legatura cu Vitamina C? Zeama de citrice (lamaie, lime si portocala) mareste efectul pe care ceaiul verde il are asupra sistemului imunitar.

O noua cercetare a Universitatii Purdue a aratat ca ceaiul verde combinat cu sucul de citrice face ca antioxidantii sa fie cu 80% mai eficace. Tot ce ai de facut este sa adaugi, macar o data pe zi, 28 de grame de suc de citrice peste ceaiul verde.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-26-2009/cu-vitamina-c-ai-viata-lunga-957833




Cu Vitamina C ai viata lunga! - articole medicale - startsanatate