ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa gatesti sanatos - articole medicale

Cum sa gatesti sanatosPentru ca mancarea sa fie usor de digerat, conteaza atat calitatile nutritive ale alimentelor, cat si metoda de preparare.

Alimentele gatite intr-un mod sanatos au reale beneficii pentru cei care au probleme dermatologice, diabet, boli de inima, infertilitate, probleme musculare, imunitate scazuta sau au nevoie de o detoxifiere a organismului, informeaza Libertatea.

Care sunt modalitatile de preparare sanatoasa a alimentelor?

1. La microunde. Avantajele constau in continutul scazut de grasimi, pastrarea unei parti importante din vitamine si saruri minerale in alimente si un timp de coacere de 3-4 ori mai mic decat cel obisnuit.

Nu e recomandat sa preparati paine si dulciuri cu drojdie sau produse care au miezul moale si coaja tare.

2. La gratar. In timpul prepararii, alimentele trebuie intoarse din cand in cand, cu o paleta speciala, pentru a nu se forma acea crusta carbonizata, daunatoare pentru sanatate.

Pentru un gratar usor si savuros, tineti carnea la marinat macar o ora, intr-un amestec cu vin sau suc de lamaie, otet, ulei de masline si ierburi aromatice.

Gratarul e perfect pentru aproape toate alimentele, de la carne de toate felurile la legume si fructe.

3. In tigaie. Avantajul: putine calorii. Este o modalitate ideala pentru cine vrea sa manance sanatos, dar are foarte putin timp pentru a pregati ceva la cuptor sau la gratar.

Carnea, pestele si legumele se coc rapid, fara sa se lipeasca sau sa se arda si fara a avea nevoie de un adaos de uleiuri ori grasimi.

4. La vapori. La moda in bucataria orientala, aceasta metoda foloseste vaporii eliberati de apa in timpul fierberii. Alimentele nu intra in contact cu lichidul, iar avantajele sunt numeroase.

Fiindca alimentele nu sunt fierte in apa, isi pastreaza calitatile nutritive, in special vitaminele si sarurile minerale.

Gatitul la aburi este perfect pentru toate tipurile de carne alba, legume si fructe.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-22-2009/cum-sa-gatesti-sanatos-697761




Cum sa gatesti sanatos - articole medicale - startsanatate