ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum sa iti protejezi spatele cand ridici obiecte grele - articole medicale

Cum sa iti protejezi spatele cand ridici obiecte greleDurerea de spate apare din cauze diverse, dar cea mai comuna este solicitarea fizica, in timpul careia nu ne protejam coloana vertebrala. Daca te muti, iar cutiile si pachetele sunt in grija ta sa fie ridicate de jos si asezate in masina, incearca sa respecti cateva reguli simple pentru a evita durerile de spate.

Pare un lucru simplu si la indemana, dar, de cele mai multe ori, nu se respecta pozitia corecta a spatelui in timpul ridicarii si apar astfel durerile suparatoare in zona lombara, informeaza mayoclinic.com.

Gandeste-te exact unde vrei sa duci pachetul inainte de a-l ridica. Daca este foarte greu, mai bine roaga pe cineva sa te ajute. Este mai sigur pentru tine si eviti eventualele probleme.

Pentru a ridica un obiect greu de pe podea, aseaza-te cat mai aproape de el. Indoaie un genunchi, iar celalalt aseaza-l pe podea. Evita sa ridici ceva de pe podea din picioare, cu genunchii drepti, doar aplecandu-te. Este o miscare care dauneaza zonei lombare, iar durerile vor fi resimtite rapid.

Din pozitia in care te afli, incordeaza tot trupul si incearca sa ridici obiectul pe genunchi. In tot acest timp, spatele va fi drept si in nici o secunda nu il vei arcui, pentru a nu introduce vreo tensiune suplimentara coloanei.

Din aceasta pozitie, muschii picioarelor vor fi cei solicitati, care te vor ajuta sa ridici obiectul. Nu iti solicita muschii bratelor sau abdomenului.

Toata greutatea s-a dus in picioare, iar de aici musculatura lor lucreaza pentru ca obiectul sa fie ridicat in conditii de siguranta, cu spatele drept, formand un unghi mic cu restul corpului.

Daca vrei sa te intorci, pivoteaza picioarele si nu spatele. Incearca sa eviti miscarile bruste, opririle, intoarcerile sau chiar odihna bratelor. Poti scapa de durerile de spate pe care le ai de fiecare data cand ridici ceva greu, daca pastrezi pozitia corporala corecta si soliciti muschii corespunzatori in timpul ridicarii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-01-2010/cum-sa-iti-protejezi-spatele-cand-ridici-obiecte-grele-991733




Cum sa iti protejezi spatele cand ridici obiecte grele - articole medicale - startsanatate