ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum te asiguri ca nu vei ajunge sa porti ochelari? - articole medicale

Cum te asiguri ca nu vei ajunge sa porti ochelari?Pe langa controalele regulate la medicul oftalmolog, mai poti face ceva pentru ochii tai, pentru a le conserva sanatatea: alege-ti cu atentie alimentele, suplimentele si nu uita de ochelarii de soare, palarie si sport.

Desi poate nu vezi legatura intre cel din urma aspect si sanatatea ochilor, aceasta exista, dupa cum explica expertii consultati de RealSimple.

Legume verzi, cu frunze

Spanacul si alte legume asemeni lui contin luteina si zeaxantina, doua carotenoide care scad riscul de cataracta si degenerare maculara, dupa cum explica Emily Bedrick Graubart, profesor de oftalmologie la Scoala de Medicina Universitara Emory, in Atlanta.

Sfatul acesteia este sa se consume doua portii de astfel de legume pe zi, o mana de spanac in salata, la prnaz, si putin broccoli seara, la cina.

Nu fugi de antioxidanti!

Fructe precum afinele si altele din aceeasi familie, dar si portocalele, prunele si ciresele minimalizeaza actiunea radicalilor liberi, cauzata de factori externi, cum ar fi soarele si poluarea, care maresc riscul de cataracta si degenerare maculara.

Se recomanda doua portii de astfel de fructe zilnic, o alegere buna fiind o cescuta de afine dimineata, la micul dejun, si o portocala, ca si gustare, dupa-amiaza.

Ia multivitamine

Studiile recente au aratat ca suplimentele de Vitamina C si E, in fapt antioxidanti, cele de betacaroten, dar si mineralele precum cuprul si zincul incetinesc evolutia degenerarii maculare.

Un articol recent din Arhivele Medicinei Interne a concluzionat ca Vitaminele B6 si B12 si acidul folic ajuta, de asemenea. Alte studii au aratat ca vitaminele intarzie aparitia cataractei.

O modalitate de a preveni eventualele probleme este aceea de a lua zilnic multivitamine cu minerale, explica acelasi om de stiinta Emily Bedrick Graubart.

Rasfata-te cu omega 3 si ocoleste carnea rosie

Ai auzit, probabil, ca acizii grasi omega 3 sunt buni pentru inima, dar recentele cercetari arata ca aceiasi acizi care se gasesc in somon, halibut si ton mentin ochii sanatosi, pastrand umezeala specifica ochilor si prevenind cataracta, dupa cum explica Ruth D. William, din cadru Academiei Americane de Oftalmologie.

Aceasta institutie recomanda doua-trei portii de peste gras pe saptamana sau suplimente de ulei de peste, luate zilnic. O alta recomandare este limitarea cantitatii de carne rosie. Un studiu recent a aratat ca in cantitate mare, aceasta mareste riscul de degenerare maculara.

Rontaie morcovi

Ceea ce ti se spunea in copilarie, sa mananci morcovi pentru a avea ochi buni, nu este un mit. Legumele colorate ca si morcovii, ca de exemplu dovleacul, contin betacaroten, un carotenoid care mentine ochii sanatosi.

Nu iesi din casa fara ochelari si palarie

Razele ultraviolete maresc riscul de cataracta si degenerare maculara, de aceea este obligatoriu sa porti ochelari, explica Jill Koury, profesor de oftalmologie la Universitatea Duke, in Durham, Carolina de Nord.

Optimi sunt ochelarii cu lentile de culoare inchisa, care filtreaza razele ultraviolete in proportie de 100%, purtati ori de cate ori iesim din casa.

Putini stiu insa ca palaria nu este utila doar pentru a proteja capul de soare, ci si ochii. Iar motivul este acela ca ochelarii nu ofera protectie deplina, soarele continuand sa intre pe deasupra ochelarilor si in lateral. Protectie totala ofera palariile care au un bor de minimum 10 centimetri.

Sport pentru ochi mai buni

Unele studii au aratat ca exercitiile de aerobic pot descreste presiunea asupra ochilor, ajutand la micsorarea riscului de glaucom. Fa miscare macar 30 de minute pe saptamana, fie ca e vorba despre plimbare, jogging, exercitii cardio sau gimnastica.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-07-2010/cum-te-asiguri-ca-nu-vei-ajunge-sa-porti-ochelari-992730




Cum te asiguri ca nu vei ajunge sa porti ochelari? - articole medicale - startsanatate