ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

De ce apar varicele si cum le tratam - articole medicale

De ce apar varicele si cum le tratamVaricele reprezinta o afectiune grava care apare din cauza pierderii tonicitatii pielii. Ele apar mai frecvent la femei, varstele cu risc marit fiind cele cuprinse intre 20 si 40 de ani.

Din punct de vedere medical, varicele sunt foarte periculoase, dar sunt si inestetice, pentru ca venele inflamate devin proeminente si capata culoarea albastruie.

Simptomele varicelor sunt: oboseala si senzatia de greutate ori dureri surde, in gamba, crampe dureroase in timpul noptii sau jena dureroasa. Durerile sunt mai putin intense pe masura ce se dezvolta cordoanele venoase.

Daca nu sunt tratate la timp, varicele pot duce la dezvoltarea unor complicatii.

Tratamentul varicelor

Singurul tratament care inlatura in totalitatea varicele - este tratamentul chirurgical. Alte metode terapeutice (ciorapii elastici pentru varice, medicamentele - capsule sau unguente) sunt cel mult un tratament temporar, dar nu pot vindeca si nu pot preveni aparitia complicatiilor.

Daca tratamentul chirirgical nu s-a efectuat in timp util (primii doi-trei ani de la aparitie) varicele de la picioare evolueaza spre forme mai complicate.

In anumite conditii, varicele pot fi tratate si cu ajutorul laserului. Aceasta tehnica moderna consta in introducerea unei fibre laser pe cale cutanata pentru cauterizarea venei.

Lumina razei se transforma in caldura cu o anumita lungime de unda, incalzeste sangele care la randul sau incalzeste peretele venei. Tintele undelor laser sunt hemoglobina si apa din sange.

Tratamente naturale pentru varice

Extractul de castan porcesc este foarte cunoscut pentru proprietatile sale curative asupra varicelor. Este eficient in reducerea durerii si a oricarui tip de inflamatii, deci este perfect pentru varice. Insa, acest extract nu este sigur si ar trebui sa il folositi numai dupa ce ingredientul numit esculina este indepartat din el.

Extractele de samburii de struguri si scoarta de pin functioneaza eficient si reduc inflamatiile.

Si paducelul, murele si ciresele ajuta circulatia si fortifica vasele de sange.

Este foarte indicat sa evitati sa consumati alimente sarate sau prajite; in locul acestora includeti in meniul dumneavoastra fructe si legume proaspete.

Exercitiile fizice sunt foarte bune pentru a va imbunatati circulatia si ameliora varicele. Orice tip de activitate fizica va poate ajuta sa va imbunatatiti sanatatea fizica si mentala. Mersul pe jos este deosebit de bun pentru picioare si varice. Incercati insa sa evitati jogging-ul deoarece creste presiunea in partea inferioara a piciorului si va poate agrava varicele.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-04-2009/de-ce-apar-varicele-si-cum-le-tratam-906995




De ce apar varicele si cum le tratam - articole medicale - startsanatate