ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dieta pentru prevenirea racelii si gripei - articole medicale

Dieta pentru prevenirea racelii si gripeiSe apropie sezonul racelilor si al gripei. Spalarea mainilor des, un vaccin antigripal si reducerea nivelului de stres sunt fundamentale pentru prevenirea acestora. Conteaza insa si ce mananci.

O dieta sanatoasa si exercitiile efectuate in mod regulat pot fi unele din cele mai importante arme impotriva bolilor, arata Diet.com.

In primul rand, alegeti mancaruri bogate in vitamina A, surse excelente de beta caroten - un atioxidant care ajuta sistemului imunitar sa lupte cu infectiile. De aceea, sunt indispensabile: morcovii, mango, spanacul.

Alimentele bogate in vitamina C sunt: portocalele, ananasul, capsunile, murele, kiwi, rosiile, broccoli, cartofii. Chiar daca vitamina C nu previne raceala si gripa, s-a demonstrat ca reduce timpul in care se manifesta simptomele si severitatea lor.

Si vitamina E ajuta sistemul imunitar, prin faptul ca favorizeaza raspunsul la starile inflamatorii si joaca un rol important in crearea si mentinerea celulelor sanatoase. Se regaseste in legume, cereale integrale, ulei vegetal si nuci.

Corpul obtine necesarul de vitamina B din painea integrala, cereale, fasole, laptuci si ciuperci, de aceea este bine ca acestea sa se regaseasca in dieta. Adaugati la dieta si alimente bogate in zincul, pentru reducerea susceptibilitatii la infectii: seminte, nuci, stridii si fasole.

Inlocuiti mancarea prajita cu mancaruri mai usoare, bogate in acizi grasi Omega-3, pentru a evita bolile sistemului imunitar si inflamatia cronica. Mancati deci somon, migdale, soia si salata, si incepeti ziua cu un mic dejun bogat in fructe colorate diferit.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-12-2008/dieta-pentru-prevenirea-racelii-si-gripei-476695




Dieta pentru prevenirea racelii si gripei - articole medicale - startsanatate