ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Floarea soarelui trateaza raceala, dar si bolile de piele - articole medicale

Floarea soarelui trateaza raceala, dar si bolile de pieleFloarea soarelui este o planta alimentara, dar si medicinala, pentru cei care inca nu stiu. A fost adusa in Europa ca floare ornamentala.

Cu timpul insa, au inceput sa-i fie consumate semntele si apoi, prin secolul al XIX-lea, a fost descoperita presa pentru ulei, care astazi se gaseste in mai toate bucatariile lumii.

La noi, floarea soarelui se cultiva in majoritatea zonelor din tara. In scop terapeutic, de la floarea soarelui, care infloreste din iulie si pana in octombrie, se recolteaza radacina, tulpina, frunzele, petalele, semintele si palaria florii, fara seminte.

Petalele florii se recolteaza prin ciupire de pe palarie si sunt folosite pentru prepararea tincturii numai in stare proaspata. Petalele, bine spalate sub jet puternic de apa rece, se toaca marunt si se pun intr-un borcan. Se toarna alcool alimentar, vodca sau tuica preparata in casa, cat sa le acopere si se lasa la macerat timp de zece zile, dupa care se filtreaza si lichidul rezultat se pastreaza la rece, in sticle mici, bine inchise.

Tinctura poate fi folosita timp de doi ani de la preparare de catre persoanele care racesc foarte des. Se ia cate o lingurita de tinctura de trei ori pe zi, timp de patru saptamani, chiar daca intre timp simptomele racelii dau semne de vindecare, in felul acesta consolidandu-se efectele curative.

Semintele de floarea soarelui sunt cunoscute mai mult ca aliment, consumate prajite, stare in care-si pierd mare parte din proprietatile terapeutice. Neprajite, dar bine uscate, semintele cu tot cu coaja, rasnite prin masina electrica de cafea, se recomanda pentru combaterea bolilor de rinichi, de bila si circulatorii.

La cinci lingurite de pudra se adauga tot atatea de apa si se amesteca pana se obtine o pasta care, dupa ce se lasa un sfert de ora la temperatura camerei, se ia intr-o singura priza, pe nemancate.

Trebuie spus ca semintele de floarea soarelui sunt o importanta sursa de vitamina E, B1, B5, magneziu, seleniu si fosfor. Consumate regulat, crude si nu prajite, au efecte benefice in prevenirea si tratarea multor boli.

Palaria este partea care ramane dupa ce semintele au fost indepartate. Ceaiul care se obtine este un leac de neegalat contra durerilor de cap, a insolatiei si bolilor de piele. Palaria se taie in bucati mici care se pun la fiert pentru cateva minute intr-un litru de apa. Se ia ceaiul de pe foc si se lasa o jumatate de ora la racit, apoi se filtreaza. La nevoie, se beau doua cani pe zi.

Mierea de floarea-soarelui este cea mai puternic energizata, deoarece floarea care urmareste mereu soarele capteaza si multa energie solara. Este singura miere care contine lecitina in stare pura.

Mierea de floarea-soarelui se recomanda in caz de anemie, stari de surmenaj, efort fizic si intelectual. Elevii si studentii, cei care invata mult, ar trebui sa consume zilnic doua, trei lingurite din aceasta miere sis a nu apeleze niciodata la "pastilele de memorie" pe care farmaciile le ofera spre vanzare cu atata generozitate.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ceai/floarea-soarelui-trateaza-raceala-dar-si-bolile-de-piele-1177661




Floarea soarelui trateaza raceala, dar si bolile de piele - articole medicale - startsanatate