ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Lapte degresat vs Lapte integral - articole medicale

Laptele degresat – daca ti-ai propus sa slabesti trebuie sa inlocuiesti laptele gras, cum este cel de tara, cu un lapte degresat. Toate produsele lactate pe care le consumi in timpul dietei de slabire sau mentinere trebuie sa aibe un continut scazut de grasime.

In timp ce nutritionistii americani recomanda laptele degresat de la varsta de 2 ani, cei romani nu agreeaza aceasta varianta.

Pentru a preveni boli grave de inima ce pot aparea mai tarziu in viata, nutritionistii americani sustin ca, dupa ce trec de 2 ani, copiii nu ar mai trebui sa consume lactate cu un continut ridicat de grasime. Motivul revizuirii unor recomandari mai vechi este legat de faptul ca in ziua de azi copiii consuma produse fast-food si nu mai fac miscare. Specialistii romani spun insa ca o astfel de regula ar trebui sa se aplice doar la copiii cu o greutate excesiva, foarte sedentari.

Riscuri: blocarea arterelor

„Copiii nu ar trebui sa mai bea lapte gras dupa varsta de 2 ani pentru a preveni blocarea arterelor si bolile de ini ma de mai tarziu“, este ultima recomandare a specialistilor de la agentia guvernamentala Food Standards Agency (SUA). Motivul acestei schimbari de optica este strans legat de nivelul ridicat de grasimi in sange (un in dicator al problemelor cardiace) identificat la copiii mai mici de cinci ani.

Food Standars Agency (FSA), care recomanda si reducerea consumului de unt, branza, prajituri, carnati si hamburgeri, a lansat o campanie de constientizare a parintilor asupra riscurilor pe care le prezinta grasimile saturate. Acestea cauzeaza blocarea arterelor.

Continut de grasime intre 1% si 3,5%

Pe piata exista lapte integral cu un continut de grasime de 3,5%, lapte semidegresat cu 1,5% sau 1% grasime. Toate cele 3 sortimente au aceeasi cantitate de calciu, vital pentru dezvoltarea oaselor si a dintilor copiilor.

„Pentru copiii sub 2 ani este foarte important sa aiba suficiente grasimi in alimentatie. Daca vorbim despre grupe mai mari de varsta, ne preocupa faptul ca ar putea deveni obezi. Este o idee buna sa incepi sa mananci sanatos cat mai devreme“, comenteaza medicul Rosemary Hignett, nutritionist la FSA.

Medicii romani nu agreeaza ideea avansata de americani. „Copiii ar trebui sa consume lapte integral, cu 3,5% grasime, pentru ca au nevoie pana la pubertate de acizii grasi si colesterolul care se gasesc in lapte. Acestea fur nizeaza energie si ajuta la maturarea sistemului nervos“, comenteaza Eduard Adamescu, nutritionist.

Un copil activ are nevoie de grasimile din lactate


Nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi crede ca laptele integral, cu 3,5% grasime, nu ar trebuie scos din alimentatie dupa varsta de 2 ani. „Un copil sanatos, activ, are nevoie de energie, iar grasimea din lapte nu-l imbolnaveste. In lapte se gaseste si acid
linoleic . El nu lasa grasimile sa se depuna pe fese ori pe abdomen. Il imbolnaveste grasimea ascunsa din alte alimente precum bis cuiti, produse de patiserie, chipsuri ori frisca vegetala“, crede Mencinicopschi. Doar copiii sedentari nu trebuie sa primeasca alimente cu grasimi.

„Daca vorbim de un copil care sta toata ziua la calculator si la televizor, acestuia i-ar putea dauna, practic, orice. In acest caz se schimba problema pentru ca tonusul unui astfel de copil este scazut, iar consumul de energie scade. Pe de alta parte, un lapte degresat este unul si fara vitamina A, E, K, D“, mai spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi. El recomanda si iaurtul integral (cel natural, fara fructe sau adaosuri de zahar) pentru ca este bogat in Omega 3.


http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/839546/Cat-de-bun-este-laptele-gras-pentru-copii/




Lapte degresat vs Lapte integral - articole medicale - startsanatate