ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Misterele si minunile creierului uman, la femei si barbati - articole medicale

Misterele si minunile creierului uman, la femei si barbatiFemeile si barbatii difera in multe privinte, iar creierul este un organ care are si el anumite particularitati in functie de sex. Barbatii sunt mai buni la matematica si stiinta, precum si in ce priveste orientarea in spatiu. Femeile au si ele anumite avantaje certe, din punct de vedere cerebral.

Creierul unui barbat are o zona mai mare dedicata orientarii spatiale, arata cercetarile specialistilor in neurostiinte. Pe de alta parte, femeile au creierul mai dezvoltat in privinta aspectelor legate de limbile pe care le vorbesc. Pornind de la aceste diferente constatate de specialisti, s-a ajuns chiar pana la a lua in calcul ca, in scolile din SUA, copiii sa fie incadrati in clase separate, grupate pe sexe, se arata in editia tiparita a publicatiei "New Scientist".

Educatie separata pentru fete si baieti?

Exista specialisti care sustin ca fetele ar trebui sa primeasca o educatie adaptata special fata de cea primita de baieti. Totul tine de mijloacele si metodele didactice care trebuiesc folosite in cazul ambelor categorii. In 2004, Geert de Vries publica un articol de specialitate in care sustinea aceasta teorie. El studiaza hormonii si sistemele de semnalizare cerebrala ale rozatoarelor, la Universitatea din Massachusets, Amherts, SUA.

La aceste animale s-a constatat ca femelele au o zona cerebrala mai dezvoltata atunci cand vine vorba de grija parinteasca fata de urmasii lor. Aceste sentimente materne sunt declansate, sustine de Vries, de schimbarile hormonale din timpul sarcinii. Nu se poate afirma inca exact daca diferentele cerebrale se reflecta in capacitatea oamenilor de a munci in anumite domenii sau de a face performanta in functie de sex.

Totusi, tehnologia folosita in aceste studii arata ca barbatii trebuie sa depuna mai mult efort pentru a obtine aceleasi rezultate in privinta folosirii limbii. In privinta bolilor, s-a consttat ca femeile sunt mai vulnerabile in fata celor psihice, una dintre cele mai problematice fiind depresia. Barbatii, pe de alta parte, sunt predispusi mai mult la afectiuni legate de comportament, asa cum este autismul.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/creier/misterele-si-minunile-creierului-uman-la-femei-si-barbati-1170982




Misterele si minunile creierului uman, la femei si barbati - articole medicale - startsanatate