ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Nou test de sange care arata cat de afectat de alcool e ficatul - articole medicale

Nou test de sange care arata cat de afectat de alcool e ficatulUn nou test de sange care arata cat de afectat de alcool e ficatul a fost conceput in Marea Britanie. In functie de culoarea afisata, pacientii afla daca alcoolul a afectat sau nu acest organ si la ce nivel.

Adesea, raul facut la nivelul ficatului trece neobservat de cei care consuma alcool fara masura, mai ales daca nu exista simptome, pana cand nu se mai poate face nimic. De multe ori chiar si abtinerea de la alcool in acest stadiu nu mai poate repara nimic.

Dupa ce se face testul, o culoare este afisata. Aceasta poate fi verde, daca ficatul nu e afectat, de culoarea chihlimbarului, daca sansele sunt de 50:50, si rosu daca organul a avut de suferit, poate chiar ireversibil.

1.000 de pacienti au fost testati de oamenii de stiinta de la Universitatea Southampton, relateaza BBC.

Jumatate dintre acestia au primit cea mai proasta prognoza, iar un sfert au murit in urmatorii 5 ani. Niciunul dintre pacientii carora li s-a afisat culoarea verde nu a avut de-a face cu complicatii la nivelul ficatului, se mentioneaza intr-un raport publicat de British Journal of General Practice.

Testul a avut ca efect si schimbari importante de comportament, doua treimi dintre cei carora li s-a afisat culoarea rosie consumand mai putin alcool ulterior.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alcool/nou-test-de-sange-care-arata-cat-de-afectat-de-alcool-e-ficatul-1186934




Nou test de sange care arata cat de afectat de alcool e ficatul - articole medicale - startsanatate