ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Panica si senzatia de sufocare, provocate de un scurtcircuit al creierului - articole medicale

Panica si senzatia de sufocare, provocate de un scurtcircuit al creieruluiCercetatorii americani au reusit sa gaseasca o explicatie pentru senzatia de sufocare pe care o experimenteaza oamenii in timpul atacurilor de panica.

Senzatia de sufocare experimentata de oameni in timpul atacurilor de panica a reprezentat pana acum o enigma pentru lumea medicala, deoarece aceasta reactie se afla in totala opozitie cu raspunsul normal al organismului la sentimentul de frica, scrie The Telegraph.

Oamenii de stiinta americani au demonstrat ca exista o legatura intre zonele creierului responsabile pentru senzatie de frica si sufocare, iar "scurtcircuitarea" acestei legaturi cauzeaza problemele respiratorii ce apar in timpul atacurilor de panica.

"Pentru ca organismele care respira oxigen sunt amenintate constant de sufocare, aceasta amenintare a avut o influenta covarsitoare in modelarea sistemului defensiv al creierului uman", spune Stephen Marin, de la Universitatea din Michigan.

Cercetatorii spera ca aceasta descoperire ii va ajuta sa dezvolte un tratament care sa inhibe aparitia senzatiei de sufocare, actionand direct asupra legaturii dintre cele doua zone ale creierului.

Reactia normala la frica a organismului este eliberarea unui val de adrenalina in fluxul sangvin, cu scopul de a ne ajuta sa facem fata unei situatii periculoase, intarind musculatura, stimuland cordul si acutizand simturile.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-26-2009/panica-si-senzatia-de-sufocare-provocate-de-un-scurtcircuit-al-creierului-960599




Panica si senzatia de sufocare, provocate de un scurtcircuit al creierului - articole medicale - startsanatate