ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Plimbarile amelioreaza durerile artritei - articole medicale

Plimbarile amelioreaza durerile artriteiUn studiu realizat in Australia a scos la iveala faptul ca plimbarile scurte scad intensitatea durerilor cauzate de artrita la jumatate, dupa 6 luni, diminuand considerabil si rigiditatea data de boala, dar si depresia sau anxietatea.

Acest "tratament" trebuie facut concomitent cu administrarea suplimentelor din cochilia crustaceelor, relateaza Implant care ii ajuta pe suferinzii de osteoporoza si artrita

Insa recentul studiu, in cadrul caruia au fost monitorizati 46 de barbati si femei cu osteoartrita, care aveau dificultati la mers, a aratat ca glucozamina continuta de cochiliile crustaceelor previne deteriorarea articulatiilor, mai ales daca in rutina sunt introduse si plimbarile.

Asa ca, dupa 6 saptamani de suplimente, o parte voluntarii au fost rugati sa introduca treptat plimbarile in rutina, ajungandu-se pana la doua iesiri de 15 minute, de trei ori pe saptamana.

Dupa alte sase saptamani, s-a observat ca durerea zi rigiditatea caracteristica bolii scazusera cu 13% atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor cu varste cuprinse intre 42 si 73 de ani. La sfarsitului perioadei de 6 luni alocata studiului, pacientii au declarat ca durerea si rigiditatea disparusera la jumatate.

Tot in cazul lor, depresia si anxietatea scazisera considerabil, semn ca miscarea a sporit si secretia de endorfine, calmantele naturale ale organismului.

Studiul a aratat ca mai mult exercitiu sau plimbari mai lungi nu sunt neaparat mai bune in cazul acestor pacienti, "doza" ideala fiind cea a plimbarilor de 1.500 pana la 3.000 de pasi, de trei ori pe sapatamana, au declarat cercetatorii de la Universitatea Queensland.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-16-2010/plimbarile-amelioreaza-durerile-artritei-995633




Plimbarile amelioreaza durerile artritei - articole medicale - startsanatate