ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Sase surse neasteptate de antioxidanti - articole medicale

Sase surse neasteptate de antioxidantiAntioxidantii sunt tot ce-ar putea contine mai bun alimentele, ajutandu-te sa ramai tanar, sa te feresti de cancer si boli de inima. Cei mai multi se gasesc in afine si vin, insa exista si alte surse, unele chiar neasteptate.

Indata ce oamenii de stiinta au descoperit puterea antioxidantilor, cursa pentru a descoperi cele mai bune surse a si inceput. Prevention a adunat cateva surse neconventionale de antioxidanti, pentru ca tu sa nu trebuiasca sa mananci doar fructe si legume pentru a beneficia de ei.

Paste din cereale integrale

Tipurile de paste unde principalul ingredient, cel listat primul pe eticheta/ambalaj, il reprezinta cerealele integrale, au de 3 ori mai multi antioxidanti decat alte varietati de paste, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Scranton, SUA.

Cerealele integrale, dupa cum au aratat nenumarate studii, reduc riscul bolilor de inima, gratie polifenolilor continuti, care tin colesterolul si presiunea arteriala sub control. Concentratia de antioxidanti din acest tip de paste este comparabila cu cea care se gaseste in multe fructe si legume.

Popcorn

Popcornul contine de 4 ori mai multi polifenoli - compusi care lupta cu cancerul - decat cantitatea medie care se gaseste in fructe, a explicat Joe Vinson, chimist specializat in masurarea antioxidantilor din alimente.

Oua

Ouale nu sunt percepute ca fiind o sursa bogata de luteina, un antioxidant care protejeaza ochii de degenerarea maculara si cataracta, pentru ca aceasta se gaseste in concentratie mica, comparativ cu spanacul de exemplu, aflat la polul opus.

Cu toate acestea, Jean Mayer, din cadrul Universitatii Tufts, a descoperit ca luteina continuta in galbenus este absorbita mai eficient decat cea care se gaseste in spanac, posibil pentru ca grasimea din galbenus ajuta organismul sa proceseze antioxidantii mai bine.

Asa ca, chiar daca oul are doar 5% din luteina care se gaseste intr-un sfert de cescuta de spanac, o absorbim de 3 ori mai eficient. Chiar daca spanacul si alte legume cu frunze verzi sunt cele mai bune surse de luteina, ouale sunt o alternativa la indemana si la fel de eficienta.

Iaurt

Daca-ti place iaurtul, vei fi incantat sa afli ca o cescuta de iaurt fara grasimi iti ofera 25% din cantitatea zilnica recomandata de riboflavina, la fel de mult cat ai obtine daca ai manca o cescuta de spanac fiert.

Chiar daca nu este tocmai un antioxidant, riboflavina, din clasa Vitaminelor B, este esentiala pentru actiunea antioxidantilor. Fara ea, antioxidantul numit glutation - pe care il avem deja in celule - nu poate distruge radicalii liberi, ceea ce ar duce la un risc crescut de boli de inima, cancer si alte afectiuni cronice.

Pentru ca riboflavina este solubila in apa, ea ramane in organism doar pentru cateva ore si trebuie inlocuita zilnic; iaurtul poate face acest lucru.

Ulei de rapita

Uleiul de rapita, prietenos cu inima, cu un gust mai putin sesizabil, spre deosebire de cel de masline, este bogat in antioxidantul numit Alfa-Tocoferol, dupa cum explica Maret Traber, de la Universitatea de Stat din Oregon.

O singura lingurita de ulei de rapita contine 16% din cantitatea zilnica recomandata. Alfa-Tocoferolul este unul din cei 8 antioxidanti din Vitamina E care face ca grasimile rele sa nu oxideze si sa dea nastere radicalilor liberi, ceea ce ar putea duce la boli cardiovasculare si alte afectiuni cronice.

Statisticile la nivel national, in SUA, au aratat ca o treime dintre femei au concentratii prea mici de Alfa-Tocoferol. Sfatul specialistilor este sa folosim uleiul de rapita ori de cate ori avem nevoie de un ulei cu gust neutru, pentru sosuri.

Indulcitori naturali

Americanii de rand consuma 130 de grame de zahar rafinat zilnic. Daca l-ar inlocui cu miere, zahar brun sau sirop de artar, de exemplu, ar profita din plin de antioxidantii pe care altfel trebuie sa ii ia din afine sau nuci.

Conform unui studiu realizat de Virginia Tech University, cei mai multi antioxidanti se gasesc in melasa, apoi in miere, zahar brun si siropul de artar. In ceea ce priveste mierea, s-a observat ca tipurile mai inchise la culoare au o concentratie mai mare de polifenoli.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-07-2010/sase-surse-neasteptate-de-antioxidanti-993001




Sase surse neasteptate de antioxidanti - articole medicale - startsanatate