ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Slabeste dormind! - articole medicale

Slabeste dormind!Studii recente au demonstrat ca prea putin somn, indiferent de regimul de alimentatie, duc la cresteri in greutate. Si reversul medaliei este valabil: aceeasi dieta, dar mai multe ore de somn duc la scaderi in greutate.

Neincrezatori in aceasta teorie, reporterii de la Glamour au vrut sa testeze pe pielea cititoarellor aceasta teorie. Sub supraveghere medicala, ei au rugat mai multe cititoare sa doarma nici mai mult, nici mai putin de sapte ore si jumatate pe noapte.

Saptamana de saptamana, reporterii au vazut cu proprii ochi cum femeile erau din ce in ce mai multumite de talia lor, relateaza AOL, citand Glamour. Asta, in conditiile in care dieta acestora a ramas aceeasi ca si pana atunci, nesemanand deloc cu un regim de slabire.

Timp de 10 saptamani, femeile au dat jos kilogram dupa kilogram, neschimbandu-si in vreun fel alimentatia, dar tinand cont de orele de somn. Acest tip de regim functioneaza in cazul in care "pacienta" nu este obeza.

7,5 ore de somn pe noapte

Mai multe ore de somn nu fac decat sa dea peste cap "dieta", anuland efectele ei. Expertii spun ca, pentru a functiona in stare optima si pentru a beneficia de maximum de energie, organismul uman are nevoie de exact 7 ore si jumatate de somn.

In plus, un astfel de program de odihna face ca si gustarile sa fie mai rare. Cand sunt obositi, oamenii au tendinta de a manca mai mult, sperand sa castige energia de care au nevoie.

Un studiu realizat pe durata a 16 ani de Case Western Reserve University, din Cleveland, pe un esantion de 70.000 de femei a scos la iveala faptul ca acelea care dormeau pana la 5 ore pe noapte erau cu 30% mai predispuse sa castige, de-a lungul anilor, aproximativ 10 - 15 kilograme.

Rutina de dinaintea somnului

Pentru a da jos cateva kilograme, specialistii recomanda o rutina de dinainte de somn. Fie ca e vorba de a citi ceva usor, amuzant, sau o repriza usoara de gimnastica, corpul va invata in timp sa asocieze anumite activitati cu perioada imediat urmatoare, somnul.

Tot ei recomanda ca televizorul sa fie inchis, la fel ca si calculatorul, iar telefoanele in alta incapere.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-17-2009/slabeste-dormind-692298




Slabeste dormind! - articole medicale - startsanatate