ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Socializarea, cel mai bun medicament - articole medicale

Socializarea, cel mai bun medicamentApartenenta la un grup, mai ales cand e vorba de prieteni, si de aici posibilitatea de a socializa si interactiona, este vitala pentru sanatatea unui individ, a demonstrat un studiu recent.

Acestea tin creierul sanatos, pierderile de memorie fiind mai rare, iar efectele imbatranirii mai putin vizibile, rezultatele fiind net superioare decat daca s-ar folosi medicamente, relateaza The New Zealand Herald.

In plus, membrii acestor grupuri sunt aparati de stopuri cardiace si se descurca mult mai bine in situatii de stres.

Cu alte cuvinte, potrivit profesorului Alex Haslam, de la Universitatea Exeter, in locul medicamentelor, specialistii ar putea incerca sa se concentreze pe includerea indivizilor in unele grupuri.

"Suntem animale sociale care am trait si am evoluat pentru a trai in grupuri sociale. (...) Acestea ne dau indetitatea sociala", a explicat Haslam. Tocmai din acest motiv grupurile sunt esentiale pentru mentinerea functionarii mentale, a sanatatii si a starii de bine, a mai spus el.

Un studiu care s-a derulat pe durata a 5 ani si a monitorizat 650 de persoane care suferisera atacuri cerebrale a aratat ca aceia care fac parte din grupuri sunt mai putini predispusi sa se confrunte cu o problema de sanatate care sa le puna viata in pericol, cel putin pe o perioada definita de timp.

Izolarea sociala mareste incidenta unui eveniment similar, care sa puna viata in pericol. Riscul se dubleaza dupa numai un an de la primul "eveniment", a mai explicat profesorul.

Cercetarile, in cadrul unui alt studiu, au aratat ca dupa o "terapie de grup" de numai sase saptamani, in care pacientii au fost pusi in grupuri de cate 5 si incurajati sa-si povesteasca amintirile, rezultatele la testele cognitive s-au imbunatatit cu 12%.

"Ideea e ca medicamentul se afla in noi si el se numeste grupul social", a mai explicat profesorul Haslam.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-18-2009/socializarea-cel-mai-bun-medicament-890082




Socializarea, cel mai bun medicament - articole medicale - startsanatate