ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Stii sa vorbesti cu medicul tau? - articole medicale

Stii sa vorbesti cu medicul tau?De cate ori nu ai ocolit adevarul atunci cand medicul te-a intrebat despre viciile tale? De cate ori nu i-ai spus ca esti vegetarian si tu nu te poti lipsi de carne?

Stii sa vorbesti cu medicul tau? Stii ca daca nu esti complet sincer cu el iti poate prescrie un tratament gresit? Daca nu mai stii cum sa te comporti in fata medicului tau, familydoctor.org iti ofera cateva sfaturi utile.

Istoricul de boala este foarte important pentru prescrierea unui tratament. Tocmai de aceea, explica-i medicului care-ti sunt simptomele si cum au aparut.

Nu te opri numai la afectiunea pentru care ai venit. Spune-i si ce alte boli ai mai avut, precum si tratamente urmate.

Daca sunt momente in care stresul, agitatia sau tensiunea cotidiana iti afecteaza ritmul personal, aceste lucruri pot influenta afectiunea de care suferi, iar medicul va trebui sa stie despre ele.

Daca urmezi vreun tratament medicamentos sau naturist, nu evita sa ii spui, indiferent despre ce tratament este vorba. Mai mult, daca ai inregistrat vreodata efecte adverse ale vreunui tratament, medicul trebuie sa afle.

Spune-i daca ai vreo reactie alergica sau daca iei suplimente nutritive, de cat timp si pentru ce. Daca ai pe acasa vreo radiografie, nu ezita sa o arati la consult.

Medicul va sti astfel cu ce pacient se confrunta si care sunt testele la care te va supune pentru aplicarea unui diagnostic corect.

Tu intrebi, medicul raspunde

Cele mai multe persoane au intrebari pentru medicii lor dar, daca ei sunt incordati, grabiti si nu foarte deschisi, evita sa le adreseze. Toate aceste intrebari si lipsa unor raspunsuri nu vor face decat sa agraveze starea ta.

Deci, pentru a evita multele intrebari de la finalul consultatiei, incearca sa intrebi pe parcurs, in timp ce medicul vorbeste cu tine, tot ceea ce nu intelegi ori este neclar.

Este foarte important sa ai datele de contact ale medicului tau pentru ca, atunci cand intampini vreo problema, sa stii ca poti apela la sfatului unui specialist.

Pentru a te asigura ca nu ai uitat nimic din ce iti spune medicul, poti nota in agenda vizita medicala. Fara sa te jenezi, noteaza in carnetel toate acele lucruri pe care le poti uita, dar sunt foarte importante pentru tine.

Continua sa completezi jurnalul medical si acasa. Medicul va sti in detaliu cum reactioneazi tratamentului si tot ceea ce notezi ii va fi foarte util.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-18-2009/stii-sa-vorbesti-cu-medicul-tau-857491




Stii sa vorbesti cu medicul tau? - articole medicale - startsanatate