ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Trucuri surprinzatoare pentru un colesterol scazut - articole medicale

Trucuri surprinzatoare pentru un colesterol scazutNu-i nici o noutate ca excesul de grasimi in sange dezechilibreaza grav activitatea inimii, mergand pana la infarct. Este un pericol valabil si la femei si la barbati.

Colesterolul intra in compozitia membranelor celulare si este necesar in sinteza hormonilor. Ficatul produce tot colesterolul de care organismul are nevoie in mod normal, dar acesta se acumuleaza in organism in cazul unei alimentatii prea bogate in grasimi de origine animala.

Desi este vital pentru organism, in cantitati mari, colesterolul este daunatoar pentru ca se depune pe vasele de sange si poate provoaca afectiuni cardiovasculare.

Nivelul crescut al colesterolului are cauze genetice, insa persoanele care sufera de obezitate si diabet sunt si ele predispuse la valori mai mari ale acestuia.

Pe langa predispozitia genetica, s-a constatat ca, printre cauzele cresterii colesterolului, se numara si fumatul, consumul excesiv de cafea, stresul, unele medicamente, zaharul rafinat si aditivii alimentari.

Ce poti face pentru a preintampina un nivel crescut al colesterolului sau pentru a-l scadea atunci cand valorile acestuia o iau razna? Reader's Digest iti vine in ajutor cu cateva trucuri, numai bune sa tina doctorul departe si pe tine sanatos.

Mananca de sase ori pe zi. Ai zice ca daca mananci de atatea ori, sigur vei ajunge sa ai colesterolul si mai mare. In realitate, un studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca aceia care iau sase sau mai multe mese mai putin "consistente" zilnic au un colesterol mai mic decat persoanele care mananca de doua ori pe zi.

Secretul sta in branza. Femeile care mananca zilnic branza au mai mult colesterol "bun" (HDL) si mai putin colesterol "rau" (LDL), a demonstrat un studiu realizat de Wake Forest University School of Medicine in Winston-Salem, North Carolina, SUA.

Cu rasul nu-i de gluma. O cercetare recenta a scos la iveala faptul ca pacientii diabetici care au vizionat sitcomuri "vesele" timp de 30 de minute zilnic, si-au redus substantial riscul de a se imbolnavi de inima. De asemenea, ei si-au marit cu 26% colesterolul bun.

Uita de cafeaua la ibric. Daca te ingrijoreaza valoarea colesterolului tau, renunta la cafeaua la ibric, inlocuind-o cu una la filtru. Cafeaua oparita este mai buna decat cea fiarta. Cand incalzesti treptat cafeaua, se elibereaza doi compusi, gasol si cafestol, care o fac mai buna la gust, dar si mai nesanatoasa.

Periculoasa, cand vine vorba despre cresterea colesterolului, este si cafeaua decofeinizata. Aceasta are aditivi, substante care maresc riscul de boli cardiovasculare.

Felul intai, supa. La masa, incepe cu supa, deoarece studiile au aratat ca cei care procedeaza in acest fel ajung sa ingurgiteze mai putine calorii pana la sfarsitul mesei, fara a suferi de foame ulterior.

Inlocuieste orezul cu orz. Gratie fibrelor continute, orzul incetineste digestia si cresterea nivelului de zahar din sange, fiind mult mai indicat de cat orezul. In plus, scade nivelul colesterolului rau.

Ceai negru, o data la cateva ore. Rasfata-te cu o ceasca de ceai negru o data la cateva ore, te sfatuiesc specialistii. Un studiu finantat de guvernul american a scos la iveala faptul ca daca bei cinci cesti de ceai negru timp de trei saptamani, nivelul de colesterol scade.

Scortisoara in cafea. Un studiu realizat in Pakistan a concluzionat ca cei care consuma 6 grame de scortisoara zilnic, aproximativ jumatate de lingurita, isi reduc considerabil colesterolul. In cazul persoanelor care au diabet de tip 2, acesta scade pana la 30%.

Indragosteste-te de uleiul de masline. Studiile au aratat ca persoanele care consuma 2 lingurite de ulei de masline virgin timp de sapte zile isi micsoreaza colsterolul rau, marind insa nivelul antioxidantilor din sange.

Pune-ti pizza la dieta! In locul celei care abunda in carne, comanda una de legume. Daca, totusi, trebuie sa fie si ceva proteine animale, cere sa ti se puna carne de pui, creveti sau ansoa.

Respira adanc. Un gest simplu, dar care te ajuta mai mult decat iti poti imagina. Daca practici acest tip de respiratie de patru ori pe saptamana doar, timp de doua pana la patru minute, organismul, cu un colesterol scazut, iti va multumi. In plus, tactica e buna si pentru momentele stresante, pentru a-ti tempera reactiile.

Renunta la unt. Daca ai putea sa inlocuiesti untul cu ulei de masline, de exemplu, vei vedea cum si nivelul colesterolului rau va scadea.

Numara-ti pasii. Incearca sa faci macar 2.000 de pasi zilnic, in casa sau pe langa casa, in timpul activitatilor de zi cu zi. E bine si daca dai cu aspiratorul sau ingrijesti gradina. Ai fi mirat sa afli ca exista chiar dispozitive de masurat pasii in magazinele cu articole pentru sportivi.

Satul de plimbari? Daca te-ai plictisit de plimbarile tale zilnice in parc sau de ruta zilnica pe care incerci sa o parcurgi pe jos, alege un alt drum sau invita-ti o prietena sa iesiti seara. Aveti, astfel, ocazia sa mai stati de vorba si nici nu veti simti cand a trecut vremea in favoarea colesterolului vostru, mult mai mic.

Fixeaza alarma de la calculator Spre binele colesterolului tau, fixeaza alarma la calculator sa te atentioneze o data la fiecare ora. E timpul pentru o scurta plimbare de cinci minute. Nu doar colsterolul, ci si ochii iti vor multumi.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-25-2009/trucuri-surprinzatoare-pentru-un-colesterol-scazut-831707






Trucuri surprinzatoare pentru un colesterol scazut - articole medicale - startsanatate