ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

INSUFICIENTA MITRALA < Termeni medicali care incep cu litera i < Dictionar medical
Insuficienta mitrala reprezinta un defect de inchidere a valvulei mitrale in sistola, ceea ce antreneaza un reflux de sange din ventricul in auriculul stang.
In insuficienta mitrala, inima stanga trebuie sa lucreze mai intens pentru a ejecta sangele care reflueaza spre auricul. In timp, se ajunge la constituirea unei insuficiente cardiace stangi si la acumularea de sange in amonte de inima stanga, care poate provoca un edem pulmonar.
Insuficienta mitrala se observa la indivizii tineri, mai des la barbati. Ea poate fi consecutiva unui reumatism articular acut. Printre alte cauze, se afla prolapsul valvular mitral.
Insuficienta mitrala ramane multa vreme fara simptome. Dar evolutia ei poate fi marcata printr-o jena respiratorie la efort, o oboseala si palpitatii. Mai tarziu apar semnele insuficientei cardiace stangi, apoi a celei drepte, in absenta tratamentului.
Insuficienta mitrala poate, de asemenea, sa se complice printr-o endocardita.
Tratamentul asociaza un regim desodat in caz de insuficienta cardiaca, limitarea activitatilor fizice si medicamentelor.
In caz de dispnee, este prescris un diuretic pentru a combate supraincarcarea vasculara pulmonara si edemele. Digitalicele sunt administrate pentru a creste forta contractiilor cardiace si pentru a le regulariza ritmul; anticoagulantele, uneori, pentru prevenirea formarii cheagurilor.
Chirurgia valvulara mitrala nu este avuta in vedere decat atunci cand exista o jena la efort sau cand ventriculul stang este puternic dilatat.
Insuficienta mitrala pura poate fi tolerata timp de douazeci de ani si chiar mai mult fara simptome deranjante. Prognosticul ei este bun daca boala este supravegheata cu regularitate si tratata inainte de a se instala vreo alterare ireversibila a functiei ventriculare stangi deoarece, atunci cand apare aceasta, speranta de viata risca sa fie limitata la cativa ani.

insuficienta mitrala - Termeni medicali care incep cu litera i - dictionar medical - startsanatate