ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

INTARZIERE A CRESTERII INTRAUTERINE < Termeni medicali care incep cu litera i < Dictionar medical
Reprezinta o intarziere a cresterii fatului in timpul sarcinii ducand la o greutate mai mica de 2,5 kilograme pentru un nou-nascut la termen.
Principalele cauze, sunt legate de mediul fatului. Poate fi vorba de factori de origine materna: slabire, regim dezechilibrat (indeosebi numar insuficient de calorii), tabagism, consum de droguri ā€˛grele\", anomalii ginecologice, boli survenite in cursul sarcinii . De asemenea, poate fi vorba de o patologie a oului sau a cordonului.
Mai exista si alte cauze legate chiar de fat: predispozitie familiala sau etnica, anomalie cromozomiala, nanism, malformatie, infectie embrionara sau fetala .
Diagnosticul este pus la nastere, dar poate fi stabilit mai devreme prin ecografie.
Orice depistare antenatala a intarzierii de crestere intrauterina trebuie sa duca la cautarea unei cauze si la propunerea catre mama a unui tratament adaptat.
Absenta rezervelor, comuna tuturor copiilor atinsi de intarziere de crestere intrauterina, este sursa diferitelor complicatii: scaderea temperaturii, hipoglicemia, hipocalcemie.
Unele riscuri sunt mai specifice intarzierii cresterii intrauterine legata de o proasta nutritie sangvina sau de o insuficienta oxigenare a fatului: este vorba de o suferinta fetala acuta si de prematuritate.
Sinonim: hipotrofie.

intarziere a cresterii intrauterine - Termeni medicali care incep cu litera i - dictionar medical - startsanatate