Leucomelalgie
Stare caracterizata prin tulburari circulatorii periferice la extremitati, care se insotesc de dureri, raceala si paloare tegumentara.
Leucomelanoderma
Termen generic pentru afectiuni sau sindroame cutanate, in care pe un anumit teritoriu alterneaza in spatiu zone hiperpigmentate cu zone hipopigmentate.
Leucomielita
Inflamatie a substantei albe a maduvei spinarii ~posterioara cronica, substratul anatomopatologic al leziunilor din tabelul dorsal.
Leuconevraxita
Denumire generica pentru boli ale SNC cu leziuni localizate in substanta alba a nevraxului.
Leuconichie
Leuconichia reprezinta decolorarea uneia sau mai multor unghii.
Leuconichiile au cauze extrem de numeroase: boli organice, boli cutanate, carente in zinc sau in vitamina PP, intoxicatii, micoze, traumatisme fiz
Leuconostoc
Gen de bacterii de forma sferica, grampozitive, unele tipuri putand produce un strat mucos abundent in medii cu zaharoza. Cresc pe medii obisnuite. Se intalnesc in lapte si in fructe.
Leucopenie
Scaderea cifrei leucocitare in sangele periferic sub cifra de 4000 elemente/mm cubi. De obicei este insotita de leucopenie.
Leucoplast
Banda de panza cauciucata, acoperita cu un adeziv neiritant pentru tegumente, care serveste pentru fixarea unui pansament sau acoperirea unei plagi.
Leucoplazie
Leucoplazia este o placa sau pata alba, aparand pe mucoasa bucala. Leucoplazia bucala este o placa alba care se dezvolta pe mucoasele gurii, mai ales pe comisurile bucale si pe fata interna a obrajilor, mai rar
Leucopoieza
Geneza diferitelor tipuri de globule albe.
Leucoragie
Leucoree abundenta.
Leucoree
Leucoreea reprezinta o scurgere vaginala nesangeranda.
Leucoreele, cunoscute sub denumirea de pierderi albe, sau de pierderi vaginale, se manifesta printr-o crestere exagerata a secretiilor genitale normale. El
Leucostaza
Aglomerarea de globule albe in capilare, unde se pot forma trombusuri albe care opresc circulatia locala.
Leucotaxic
Referitor la migrarea globulelor albe.
Leucotaxina
Amestec de polipeptide care unesc permeabilitatea capilara, inlesnind astfel migrarea leucotelor din vasele sangvine.
Leucoza
Leucoza este un proces proliferativ neoplazic al mezenchimului leucoblastic, caracterizat in general prin cresterea insolita a numarului de elemente leucocitare mieloide sau limfoide, insotitade metaplazii ale
Levalorfan
Derivat de morfinan, antagonist al analgezicelor opiacee si similare; are actiune favorabila in profilaxia si tratamentul depresiunilor respiratorii produse de acestea.
Levan
Substanta de natura polizaharidica cu activitate optica, produsa de anumite microorganisme pe mediile de zaharoza. Producerea de levan este un criteriu important de diferentiere intre Streptoccocus salivarius s
Levansucroza
Enzima care catalizeaza sinteza polimerilor de levuloza pe seama zaharozei, reactia este insotita de eliberare de glucoza.
Levarterenol
Izomer levogir al noradrenalinei, este forma activa biologic si este folosita in terapeutica.