ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

SFAT GENETIC < Termeni medicali care incep cu litera s < Dictionar medical
ansamblul de metode care permite evaluarea riscului aparitiei unei boli ereditare la adult. Acesta se aplica familiilor afectate de una sau mai multe boli genetice. Este stabilit arborele genealogic al fiecarui membru al cuplului, apoi se calculeaza pentru fiecare posibilitate de a fi primit gena responsabila de boala genetica, tinand cont de cazurile de consangvinitate. Estimarea poate fi aprofundata prin analize biologice: cercetarea modificarilor anumitor parametri (deficitul sau absenta unui aminoacid sau a unei enzime) sau ale mutatiilor (studiul cariotipului parintilor sau al unui prim copil).
Efectuat în timpul sarcinii (prenatal), sfatul genetic apreciaza utilitatea unei depistari prenatale (amniocenteza, biopsia vilozitatilor coriale).
în cel de al doilea timp, sfatul genetic permite recomandarea de metode contraceptive, sau a altor posibilitati (de exemplu, însa-mantarea artificiala), cuplurilor care nu doresc sa-si asume acest risc. Fiecare caz este unul particular, iar hotararea de a procrea apartine în ultima instanta parintilor

sfat genetic - Termeni medicali care incep cu litera s - dictionar medical - startsanatate