ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

SINDROM DE SECRETIE INADECVATA DE HORMON ANTIDIURETIC < Termeni medicali care incep cu litera s < Dictionar medical
(SIADH -syndrome of inappropiate secretion of antidiuretic hormone) sindrom caracterizat prin niveluri plasmatice ridicate de ADH (vezi VASOPRESINA) asociate cu retentie lichidiana, hiponatremie si urina hiperconcentrata. Functiile renala, corticosuprarenaliana, tiroidiana si hepatica sunt normale, la fel ca si volumul sangvin circulant (euvolemie).
Etiologia cuprinde o varietate de conditii patologice, frecvent intratora-cice si intracerebrale, si, de asemenea, unele medicamente cum ar fi antidepre-sivele, chimioterapicele si unele medicamente antibiotice mai vechi. Tratamentul presupune restrictia de lichide, tratamentul bolii de fond si, în cazurile severe, administrarea de demeclocy-cline pentru scaderea efectelor ADH asupra rinichilor. Foarte rar, se administreaza solutii saline hipertone.

sindrom de secretie inadecvata de hormon antidiuretic - Termeni medicali care incep cu litera s - dictionar medical - startsanatate