ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ACCUPRO 10 COMPRIMATE FILMATE A 10 MG < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
INDICATII: Tratamentul hipertensiunii arteriale si al insuficientei cardiace congestive.

DOZAJ SI MOD DE ADMINISTRARE: Accupro 10 se administreaza o data sau de doua ori pe zi. Se incepe cu o doza mica, dupa care, daca este necesar, medicul hotaraste cresterea acestuia, pana la doza eficace.

Se recomanda administrarea comprimatelor la aceleasi ore ale zilei, indiferent de mese.
Hipertensiune arteriala : doza initiala este de 10 mg, putand fi apoi crescuta la 20-40 mg pe zi. Daca este necesar, dozele pot ajunge pana la 80 mg zilnic.
Insuficienta cardiaca congestiva: Accupro 10 se administreaza in acelasi timp cu un diuretic , iar doza initiala este de 5 mg quinapril, care poate fi apoi crescuta la 10-40 mg zilnic, luate o data sau impartite in doua prize.

EFECTE ADVERSE: S-a observat la mai mult de 1% dintre pacienti aparitia durerilor de cap, a ametelilor, a tusei seci, a oboselii , a gretii si varsaturilor, a durerilor musculare , diareei, durerilor precordiale, abdominale, tulburari digestive, dureri de spate, respiratie dificila, stranut , secretii nazale abundente, dureri de gat, insomnie , hipotensiune arteriala (scaderea presiunii sangvine), parestezii.
Alte efecte adverse (care apar la mai putin de 1% dintre pacienti) ar fi: reactii anafilactice, tulburari de vedere, uscaciunea gurii, pancreatita, trombocitopenie, depresie , nervozitate, somnolenta, infectii urinare , impotenta sexuala , edem generalizat, neutropenie, hiperpotasemie, cresterea creatininei si azotul uremic
ACCUPRO® 10 comprimate filmate a 10 mg - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate