ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ACID ACETILSALICILIC COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Actiune terapeutica: Analgezic , antiinflamator , antipiretic , antiagregant plachetar.

Compozitie: Comprimate continand acid acetilsalicilic 0,100 g si respectiv 0,500 g.

Indicatii: Curativ in dureri moderate (cefalee, nevralgii, mialgii, artralgii, algii postoperatorii), febra , afectiuni inflamatorii . Profilactic pentru prevenirea trombozelor arteriale si venoase.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la produs, afectiuni gastrointestinale active ( gastrita , ulcer gastric sau duodenal ), afectiuni grave hepatice si renale, deficit de G-6-PD, diateza hemoragica (hemofilie hipoprotrombinemie ), copii mai mici de un an.

Prudenta: In administrare: La persoanele cu afectiuni gastrointestinale in antecedente, in cursul ultimului trimestru de sarcina (in special ultimele 2 saptamani), la femeile care alapteaza (produsul trece in laptele matern), pre si postoperator, la copiii cu varicela sau gripa (risc de aparitie a sindromului Reye).

Reactii adverse: Pot aparea tulburari: gastrointestinale (pirozis, epigastralgii), hipersensibilizare la produs (eruptii cutanate , bronhospasm ), favorizeaza tendinta la hemoragii, sindrom Reye la copii cu varicela sau gripa .

Mod de administrare: Per os, de preferat dupa mese sau cu un antiacid. Se recomanda sfaramarea comprimatelor inainte de administrare. Adulti: Ca analgezic si antipiretic : 10-15 mg/kgc (300-900 mg) la 4-6 ore. Ca antiinflamator : 20-40 mg/kgc la 12 ore. Ca antiagregant plachetar: 0,5 g la 2 zile. Copii: Ca analgezic si antipiretic : 50-65 mg/kg corp /24 ore repartizate in 4-6 reprize. Ca antiinflamator : 120-140 mg/kg corp/zi 2-3 zile apoi 100 mg/kg corp/zi urmatoarele 4-7 zile.

Forma de prezentare: Flacoane cu 30 comprimate a 0,100 g. Benzi de hartie caserate cu 20 comprimate a 0,500 g.

Producator: Sicomed
ACID ACETILSALICILIC, comprimate - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate